Nieuws Antwerpen Antwerpse Oxypoint zet medewerkers in om ziekenhuizen te ondersteunen

Antwerpse Oxypoint zet medewerkers in om ziekenhuizen te ondersteunen

Antwerpse Oxypoint zet medewerkers in om ziekenhuizen te ondersteunen

ANTWERPEN – Oxypoint wil als specialist in innovatieve zuurstoftherapie haar steentje bijdragen. Daarom besloot de spin-off van Universiteit Antwerpen om al haar medewerkers in te zetten om de ziekenhuizen te ondersteunen met onderhoud, herstellingen en support voor zuurstoftherapie. Ook flowmeters en neusbrillen worden ter beschikking gesteld.

Patiënten die met COVID-19 in het ziekenhuis worden opgenomen, hebben vaak nood aan extra zuurstof. Voor zo’n zuurstoftherapie worden flowmeters ingezet, die ervoor zorgen dat de patiënt de juiste hoeveelheid zuurstof krijgt toegediend. Tijdens de coronacrisis wordt nog meer dan anders gebruik gemaakt van deze zuurstofmeters.

“Daarom bieden we ziekenhuizen in nood onze producten aan. Het gaat om flowmeters en neusbrillen. Daarnaast ondersteunen we met onderhoud en herstellingen voor de zuurstoftherapie”, vertelt ceo van Oxypoint Wouter Van Roost. “Onze medewerkers zijn ook volop in gesprek met medische professionals om te bekijken hoe we door productontwikkeling nog meer kunnen helpen.”

Belang van innovatie

Achter de schermen werkt Oxypoint alvast aan de Oxypoint O2MATE, een digitaal toestel dat de ademhaling van de patiënt registreert en tegelijk een digitale flowmeter bevat. Via een softwareplatform worden deze gegevens gekoppeld aan andere vitale parameters, zodat artsen en verpleegkundigen hun patiënten nog beter opvolgen.

“In deze crisis zien we nog meer het belang van wat O2MATE in de toekomst kan betekenen. We werken hard verder om dit product zo snel mogelijk te testen in enkele ziekenhuizen”, aldus coo Philip Hendrickx.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.