Nieuws Antwerpse projectontwikkelaars bouwen diamantensite om tot 14 BEN-appartementen in Itegem

Antwerpse projectontwikkelaars bouwen diamantensite om tot 14 BEN-appartementen in Itegem

Clique Invest & Resor Residential. Foto: Resor Residential.

Antwerpse projectontwikkelaars bouwen diamantensite om tot 14 BEN-appartementen in Itegem

ANTWERPEN, ITEGEM – Waar ongeveer honderd jaar geleden de diamantnijverheid van de Kempen op volle toeren draaide, verrijzen binnenkort veertien nieuwe BEN-appartementen: een project van Antwerpse projectontwikkelaars Clique Invest & Resor Residential.

BEN-appartementen zijn ‘bijna energieneutrale’ woningen. Het principe is sinds 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen.

Volgens Gilles Orlians van Resor Residential is het project een antwoord op de stijgende vraag naar kwalitatieve woongelegenheid in Itegem. “Itegem heeft een sterm dorpscentrum waar de oudere populatie blijft en de jongere populatie naartoe trekt”, klinkt het.

Clique Invest & Resor Residential.
Foto: Resor Residential.

Stijgende energieprijzen

Nog een beweegreden voor het project zijn de stijgende energieprijzen. Uit een VCB-analyse van de Vlaamse Confederatie Bouw blijkt dat “wie een jaar geleden een nieuwe woning heeft gebouwd, vandaag de laagste woonkosten heeft”.

De afbraak van de bestaande constructie zal begin volgend jaar beginnen waarna men meteen start met de ruwbouwwerken. Vastgoedmakelaars Nick Vervoort en Stijn Michielsen nemen de verkoop voor hun rekening.

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.