Nieuws Antwerpen Antwerpse rederij CMB stapt uit luchtvaart

Antwerpse rederij CMB stapt uit luchtvaart

Antwerpse rederij CMB stapt uit luchtvaart

ANTWERPEN – De Antwerpse rederij Compagnie Maritime Belge (CMB) gaat zich niet langer bezighouden met luchtvaart. De activiteiten, verenigd in ASL Aviation Holdings, worden verkocht aan de Europese investeringsmaatschappij Star Capital. CMB is eigendom van de familie Saverys.

CMB was met 51 procent meerderheidsaandeelhouder van het in Ierland gevestigde ASL Aviation Holdings. De overige aandelen zitten bij 3P Air Freighters, met Bank Degroof Petercam als hoofdaandeelhouder. Beide verkopen hun volledige belang aan Star Capital. Financiële details over de transactie worden niet bekendgemaakt.

De Antwerpse rederij CMB stapte in 1998 in de luchtvaartsector, toen het een belang nam in Air Contractors Limited (ACL), dat later omgevormd werd tot ASL Aviation. Die holding omvat momenteel onder meer acht luchtvaartmaatschappijen, zowat 140 vliegtuigen en 2.500 werknemers, zo staat op haar website. In 2017 werden bijna 3,3 miljoen mensen vervoerd en ruim 564.000 ton vracht.

Ook de Luikse vrachtmaatschappij ASL Airlines Belgium, het vroegere TNT Airways, behoort tot de holding. Ze werd in 2016 door ASL gekocht in het kader van de overname van het Nederlandse koerierbedrijf TNT door zijn Amerikaanse sectorgenoot FedEx.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.