Nieuws Antwerpen Antwerpse regio kent 5 nieuwe ‘makers’

Antwerpse regio kent 5 nieuwe ‘makers’

Antwerpse regio kent 5 nieuwe ‘makers’

ANTWERPEN/BRASSCHAAT/LIER/OOSTMALLE – Bakker Aldo en Slagwerk Meubelmakerij uit Antwerpen, Cribs uit Brasschaat, zetelfabrikant J&A uit Lier en Het Chocoladehuisje uit Oostmalle zijn sinds kort de trotse bezitter van het Handmade in Belgium-label. Daarmee bekroont Unizo hedendaagse ambachtslui.

Het Handmade in Belgium richt zich tot ondernemers die kiezen voor uniek handwerk, duurzame processen en lokale productie. Tijdens de editie van 2019 zag Unizo dat het stoffige karakter van ambacht duidelijk verleden tijd is.

“We kregen tijdens de eerste helft van 2019 opvallend veel aanvragen binnen, meer dan in heel 2018 samen. Ondernemers zetten hun vakmanschap dus graag weer in de verf”, vertelt Sofi Van Ussel, directeur UNIZO Provincie Antwerpen. “Onder de kandidaten ook opvallend veel jonge makers uit uiteenlopende sectoren, van hout- en metaalbewerking, over de voedingssector, tot de modebranche.”

Vijf nieuwe ambassadeurs

Bakker Aldo staat bekend als één van de beste ambachtelijke bakkerijen van Antwerpen en wordt sinds dit jaar geleid door broer en zus Diego en Sheena De Pauw. Slagwerk Meubelmakerij ontwerpt en maakt dan weer meubels. Ook Cribs is actief in het houtbewerken, al drie generaties lang met aandacht voor karakter, uniciteit en authenticiteit.

Bij J&A Lier staat de tweede generatie aan het roer. Al 24 jaar specialiseert de onderneming zich in de fabricatie van ergonomische zetels op maat. Tot slot wordt ook bij Het Chocoladehuisje in Oostmalle alles eigenhandig gemaakt met de meest verse grondstoffen, van chocolade en roomijs tot andere zoetwaren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.