Nieuws Antwerpen Antwerpse restaurants herleven: +112% restaurantreservaties

Antwerpse restaurants herleven: +112% restaurantreservaties

Antwerpse restaurants herleven: +112% restaurantreservaties

TheFork, het online reserveringsplatform voor restaurants, heeft een zomerbalans voor de restaurantsector opgemaakt. En die cijfers ogen mooi. Zo laat België in augustus 2021 een groei van 5 procent optekenen tegenover augustus 2020. In Antwerpen gaat het zelfs om een groei van – hou je vast – 112 procent in vergelijking met augustus 2020.

Globaal genomen wordt in Europa een groei van het aantal reservaties van +12 procent in juli en +17 procent in augustus genoteerd in vergelijking met 2019, waarmee de sector erin slaagt om te groeien in vergelijking met de periode voor de coronapandemie. België volgt die Europese tendens, met in augustus een zware uitschieter voor Antwerpen. Daar gingen in augustus 2021 de reservaties bij restaurants met 112 procent de hoogte in ten opzichte van augustus 2020.

De situatie vorig jaar was wel wat anders dan in 2021. Toen gold de regel dat je enkel met je bubbel van vijf of met je gezinsleden op restaurant mocht, rekening houdend met de anderhalve meter afstand. In augustus 2021 was er geen bubbel meer en kon je met acht personen aan een tafel. Het sluitingsuur van restaurants stond vorige maand ook op 1 uur ten opzichte van 23 uur het jaar voordien. Maar toch zijn deze cijfers zeer opmerkelijk. Ter vergelijking: Brussel zag het aantal reservaties in augustus van dit jaar met 22 procent stijgen ten opzichte van augustus 2020.

De stijging van het aantal reservaties deze zomer in Europa is ook te danken aan het herstel van het toerisme, zowel lokaal als internationaal. Met de heropening van de grenzen kon het toerisme in Europa weer op gang komen, wat een rechtstreekse impact had op de restaurant- en hotelsector. In ons land is vooral in Antwerpen de stijging van internationale reservaties het grootst, zo blijkt uit de cijfers.

“Deze zomer betekent een keerpunt voor de restaurantsector, die na een moeilijke periode eindelijk opnieuw met reservatieniveaus bereikt die in de buurt komen van die van 2019”, aldus Damien Rodière, algemeen directeur TheFork West-Europa.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.