Nieuws Antwerpen Antwerpse restaurants promoten Belgisch op nationale feestdag

Antwerpse restaurants promoten Belgisch op nationale feestdag

Antwerpse restaurants promoten Belgisch op nationale feestdag

ANTWERPEN – Naar aanleiding van onze nationale feestdag op dinsdag 21 juli zet Deliveroo dé meest Belgische klassieker in de kijker: de stoverij. Ronny De Backer van het Antwerpse restaurant De Bomma zet zich mee in als ambassadeur om de Belgische gerechten te promoten.

Er gaat niet veel boven stoverij om op dinsdag 21 juli de Belgische nationale feestdag te vieren. Deze klassieker werd door heel wat Belgische chefs opnieuw trendy gemaakt en bovendien uitgeroepen tot Culinair Belgisch Erfgoed. In combinatie met frietjes en een frisse pint kan iedereen bevestigen dat de stoofvleesschotel wordt gesmaakt.

Zaakvoerder Ronny De Backer van De Bomma in Antwerpen houdt de traditie hoog en staat met beide voeten honkvast in de Belgische keuken. Niet alleen stoofvlees prijkt op de kaart, maar ook garnaalkroketten, vol-au-vent en seizoensgerechten zoals asperges op Vlaamse wijze.

“’s Anderdaags smaakt stoverij altijd beter. Daarom bereiden wij onze huisgemaakte stoverij steeds de avond op voorhand. Wij gebruiken hiervoor nog steeds het recept van mijn bomma met bruin bier, een boterham en mosterd” vertelt Ronny De Backer, oprichter van De Bomma in Antwerpen. “Als je ergens een echte Belgische stoverij wilt bestellen, dan is het wel bij De Bomma!”

Je kan heel wat Belgische gerechten bestellen via Deliveroo bij De Bomma, De Tapas, Casper, Balls & Glory en Otomat.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.