Nieuws Antwerpen Antwerpse site Lanxess is cruciaal in klimaatneutrale ambitie

Antwerpse site Lanxess is cruciaal in klimaatneutrale ambitie

Antwerpse site Lanxess is cruciaal in klimaatneutrale ambitie

ANTWERPEN – Het Duitse speciaalchemiebedrijf Lanxess heeft een ambitieuze doelstelling voor klimaatbescherming vastgesteld: tegen 2040 wil de groep klimaatneutraal worden en zijn uitstoot van broeikasgassen van momenteel zo’n 3,2 miljoen ton CO2 wegwerken. Daarvoor bouwt het bedrijf momenteel in Antwerpen een installatie voor het ontbinden van lachgas en stikstofdioxide.

“In het Klimaatverdrag van Parijs heeft de wereldgemeenschap besloten om de opwarming van de aarde te beperken tot minder dan twee graden. Daarvoor moeten alle betrokkenen enorme inspanningen leveren. Met onze nieuwe doelstelling om tegen 2040 klimaatneutraal te zijn, nemen wij onze verantwoordelijkheid als multinationale speciaalchemiegroep op. Tegelijkertijd worden wij in de toekomst voor onze klanten een nog duurzamere partner”, stelt Matthias Zachert, voorzitter van de raad van bestuur van Lanxess.

Lanxess gaat de komende jaren bijzondere projecten opstarten die leiden tot een aanzienlijke vermindering van broeikasgassen. Zo bouwt de groep in Antwerpen momenteel een installatie voor het ontbinden van lachgas of stikstofdioxide. De nieuwe installatie wordt in 2020 in gebruik genomen en zal de uitstoot van broeikasgassen jaarlijks met zo’n 150.000 ton CO2 verminderen. Na een tweede uitbreidingsfase in 2023 zal de CO2-uitstoot nog eens met 300.000 ton dalen.

Lanxess heeft twee vestigingen in het Antwerpse havengebied, waar rubberchemicaliën en tussenproducten voor kunststoffen worden gemaakt. In Lillo wordt caprolactam en polyamide gefabriceerd en in Kallo worden glasvezel en rubberchemicaliën vervaardigd. Het bedrijf heeft ruim 950 werknemers.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.