Foto: The Playground

Antwerpse spelletjeszaken openen hun deuren voor blokkende studenten: “Naast inspanning, is ontspanning minstens even belangrijk”

ANTWERPEN - Twee Antwerpse spellenspeciaalzaken openen vanaf 30 mei de deuren voor blokkende studenten. Bij Outpost in de Beggaardenstraat en Playground in de Hoofdkerkstraat kunnen studenten de komende maand terecht om te studeren in een "unieke en speelse" setting.

De winkels stellen zowel hun demonstratieruimte als hun spellen ter beschikking van de studenten. Al gaat het wel enkel om korte spellen, als Jungle Speed, Dobble Connect of Time Out, zodat de studenten achteraf ook snel weer de boeken in kunnen duiken.

“We willen er zijn voor de studenten tijdens hun blok en willen hen tegelijkertijd ook nieuwe gezelschapsspellen leren kennen. We weten als geen ander hoe ontspannend een gezelschapsspel kan zijn. Naast inspanning, is ontspanning minstens even belangrijk", zegt Steve Fierens van Outpost Gamecenter. "We zien dat studenten elkaar motiveren om goed te studeren en zien hen in de pauze veel lachen en plezier maken. Dat helpt om nadien weer met volle focus de leerstof te verwerken. En die leuke spelervaring, die nemen ze zonder twijfel mee de zomer in."

 

 

Ook KUL-professor en medeoprichter van Playground Mark Van Achter is enthousiast over het initiatief: “Enerzijds helpt het ‘samen blokken’ studenten om zich te concentreren. Ze laten zich namelijk minder afleiden door bijvoorbeeld sociale media. De ​ structuur en sociale controle helpen hen om de focus op de leerstof te behouden. Anderzijds kunnen ze zich door deze actie tijdens pauzes samen ontspannen, wat noodzakelijk is voor de mentale gezondheid. Zeker tijdens het spelen van een gezelschapsspel kunnen ze even deconnecteren van hun leerstof om nadien met vernieuwde energie opnieuw in hun boeken te duiken.”

De studieruimtes kaderen in het initiatief van Asmodee België, marktleider, verdeler en ontwikkelaar van gezelschapsspellen. In heel Vlaanderen zullen 10 spellenwinkels hun deuren openen voor studenten en op die manier ook zichzelf in de kijker zetten.