Nieuws Antwerpen Antwerpse spoorbedrijven zetten koers samen verder

Antwerpse spoorbedrijven zetten koers samen verder

Antwerpse spoorbedrijven zetten koers samen verder

ANTWERPEN – De Antwerpse spoorbedrijven Railtraxx en Captrain Belgium, dochteronderneming van de Franse groep SNCF, integreren hun operaties in één nieuwe speler. Onder de naam Railtraxx en met zo’n 120 medewerkers zetten ze hun specialisatie in goederentransport per spoor verder.

De samensmelting tussen Railtraxx en Captrain Belgium zorgt voor een diversificatie, aanvulling en versterking van de aangeboden diensten, de beschikbare capaciteit, de klantenportefeuille en het talent van beide teams. Het levert ook een sterkere rol op in de evoluerende Belgische en Europese spoorsector.

Zo is Railtraxx actief in Belgische industriële hotspots, waaronder de haven van Antwerpen, en verbindt het de belangrijkste Europese knooppunten. Catprain beweegt zich op de binnenlandse Duitse, Italiaanse, Spaanse en Poolse markt en op de grote Europese corridors van oost naar west en van noord naar zuid.

SNCF wordt aandeelhouder van de nieuwe entiteit. Pieter Vanovermeire, ceo en aandeelhouder van het huidige Railtraxx, werd benoemd tot ceo. Railtraxx heeft de ambitie om met haar innovatie en ondernemerschap een drijvende kracht te zijn in de modal shift ten voordele van het spoorvervoer.

Pieter Vanovermeire: “We creëren een nieuwe, dynamische locomotief in de wereld van het goederenvervoer per spoor. Railtraxx heeft de sleutel in handen om het onbenutte potentieel van die wereld aan te boren. Dit is relevanter dan ooit, zowel vanuit zakelijk, maatschappelijk als klimaat-oogpunt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.