Nieuws Antwerpen Antwerpse Stadsfeestzaal in Amerikaanse handen

Antwerpse Stadsfeestzaal in Amerikaanse handen

Antwerpse Stadsfeestzaal in Amerikaanse handen

stadsfeestzaalDe Antwerpse Stadsfeestzaal aan de Meir komt in handen van de Amerikaanse groep Blackstone. Het winkelcentrum werd in 2007 heropend nadat een brand het hele complex in de as legde. De restauratie had veel respect voor de neoclassistische waarde van het pand en maakte er een architecturaal pareltje van.

De stad Antwerpen had de feestzaal eerder verkocht aan de Nederlandse projectontwikkelaar Multi Development en de Ierse bank, Bank of Ireland. De financiƫle crisis sleurde de Bank of Ireland evenwel mee en leidde ertoe dat de Ieren hun participatie in de stadsfeestzaal doorschoven naar de Nederlanders. Multi Development kon die overname evenwel niet aan, bouwde schulden op en kwam daardoor in de greep van Blackstone dat de schulden systematisch overkocht. Multi Development is ondertussen overgenomen door Blackstone.

De Antwerpse Stadsfeestzaal is een uniek winkelcomplex. Door de centrale ligging op de Meir, de belangrijkste Antwerpse handelsstraat trekt de zaal elk jaar zo’n 7 miljoen bezoekers. De 40 winkels hebben in dit opzicht een schitterende uitstraling. De Duitse mediaketen Saturn opende er overigens zijn eerste vestiging in Vlaanderen. Ook Urban Outfitters opende er zijn eerste shop. Vooral de zwevende champagnebar van Laurent Perrier heeft er veel bekijks.

Het complex beslaat vandaag vier verdiepingen en telt ook 49 appartementen en 275 ondergrondse parkeerplaatsen.

Blackstone is een van de grootste Amerikaanse private equity ondernemingen. Het bedrijf uit New York beheert onder zijn topman Schwarzman liefst 28 miljard dollar aan activa.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.