Nieuws Antwerpen Antwerpse start-up Artisan lanceert eerste matchmaking-platform voor creatieve samenwerkingen

Antwerpse start-up Artisan lanceert eerste matchmaking-platform voor creatieve samenwerkingen

Foto: Artisan

Antwerpse start-up Artisan lanceert eerste matchmaking-platform voor creatieve samenwerkingen

ANTWERPEN – Het Antwerpse matchmaking platform Artisan laat zelfstandigen, start-ups en KMO’s hun creatieve opdrachten uitbesteden aan studenten uit creatieve studierichtingen. Op enkele weken tijd heeft de start-up al meer dan 6 partnerschappen in de creatieve sector afgesloten, en meer dan 30 creatieve studenten gevonden die hun diensten aanbieden op het platform.

“Kleinere bedrijven hebben vaak niet de middelen om met grote agencies of professionele freelancers te werken voor creatieve opdrachten. Vaak kiest men als alternatief voor stagiaires, maar hen vinden en begeleiden is niet eenvoudig en bovendien tijdrovend”, weet Thomas De Clerck, oprichter van Artisan. “Artisan lanceert een betaalbare en gebruiksvriendelijke manier om met creatieve talenten samen te werken, op korte of lange termijn. Onze focus ligt op samenwerkingen tussen bedrijven en studenten, maar ook particulieren zullen het platform kunnen gebruiken.”

Voor de studenten zelf is het een belangrijke eerste stap in het uitbouwen van hun artistieke carrière: ze kunnen hun portfolio uitbreiden en soft skills ontwikkelen, zoals klantcontact, ondernemerschap en projectmanagement. Dit zijn zaken die ze niet altijd meekrijgen tijdens hun opleiding. Een bijkomend voordeel is de financiële compensatie. “Onze missie is om van de creatieve sector een meer werkzekere sector te maken zodat creatieve studenten hun hart kunnen volgen en kiezen voor hun passie”, aldus De Clerck.

Artisan onderscheidt zich vooral door de werking lokaal en niche te houden. Het matchmaking platform is bovendien simpel in gebruik: je maakt een profiel, je zoekt op locatie of categorie (design, fotografie, etc.), contacteert de student via de chatfunctie indien je interesse hebt in een samenwerking, en voert uiteindelijk de betaling uit. Omdat alle stappen – van communicatie tot betaling – op het platform kunnen gebeuren ziet Artisan er mee op toe dat elk project op een veilige en eerlijke manier verloopt.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.