Nieuws Antwerpse start-up Biohackers haalt geld op voor productie ijsbaden: “Immuunsysteem krijgt enorme boost”

Antwerpse start-up Biohackers haalt geld op voor productie ijsbaden: “Immuunsysteem krijgt enorme boost”

Foto: Biohackers

Antwerpse start-up Biohackers haalt geld op voor productie ijsbaden: “Immuunsysteem krijgt enorme boost”

ANTWERPEN – MECHELEN – Het Mechelse investeringsfonds 25th Group van Wim Voss en Pieter-Jan Voss heeft een participatie gedaan in de start-up Biohackers van Dylan Bloomer, Alexander Neve en Charlie Trebus. Biohackers produceert ijsbaden volgens de Wim Hof-methode, die stelt dat je lichaam blootstellen voor een korte periode aan extreme koude zeer goed is voor je welzijn en gezondheid. “Veel atleten, hardlopers, wielrenners etc. nemen regelmatig een ijsbad om hun gezondheid, immuunsysteem en bloedwaarden te verbeteren”, stelt Dylan Bloomer.

Biohackers heeft enkele jaren gewerkt aan de ontwikkeling van een speciaal designbad dat het water permanent tussen de 0 en 7 graden Celcius kan houden en tevens een ingebouwde infraroodsauna bevat.

Topfit

Deze combinatie is uniek in Europa meent Charlie Trebus. “Met behulp van ademhalingsoefeningen en meditatie wordt het lichaam door een ijsbad in een actieve staat gebracht waardoor er hoge waarden van cortisol in het bloed komen en er geen ontstekingseiwitten meer aanwezig zijn in het lichaam”, zegt Trebus. “Hierdoor heb je minder spierpijn, krijgt je immuunsysteem een enorme boost en voel je je topfit.”

Regelmatig een ijsbad nemen houdt volgens de Antwerpenaar ook enorme voordelen in voor het vasculair systeem. “De hartslag daalt aanzienlijk wat zorgt voor minder stress, betere slaap en sneller herstel van spierletsels. Dat is de reden waarom toprenners zoals Remco Evenepoel regelmatig ijsbaden nemen”, klinkt het.

“Deze participatie past in onze groeistrategie om met 25th Group te investeren in technologische en ecologische start-ups”, stelt Wim Voss, CEO van 25th Group. “De ijsbaden zullen tevens geïntegreerd worden in speciaal uitgewerkte energieprogramma’s die in de natuur zullen plaatsvinden in onze eigen organic resort in Marbella dat in 2023 zijn deuren zal openen.”

Alexander Neve is alvast verheugd met de participatie van 25th Group in Biohackers. “Biohackers kan nu niet alleen versneld internationaal groeien maar zal tevens gebruik kunnen maken van het netwerk, de kennis, ervaring en kruisbestuiving die 25th Group biedt”, vertelt hij enthousiast. “Zo zal onze productie alvast samen onder één dak gebeuren met Ultrasonic Group te Zwijndrecht, een ander hoog technologisch ecologisch bedrijf van 25th Group”, aldus Neve.

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.