Nieuws Antwerpen Antwerpse taxibedrijven richten zich op alternatieve diensten

Antwerpse taxibedrijven richten zich op alternatieve diensten

Antwerpse taxibedrijven richten zich op alternatieve diensten

WILRIJK/ANTWERPEN – Sinds de coronamaatregelen van kracht zijn, is het ook heel kalm voor heel wat taxibedrijven. Heel wat Antwerpse taxibedrijven zoeken dan ook naar alternatieve diensten en proberen ook zo hun steentje bij te dragen. Dat is het geval voor Driverbuddy uit Wilrijk en het Antwerpse Taxi Power & Services.

Driverbuddy staat gekend voor het verhuren van privéchauffeurs aan bedrijven. Zo vervoeren studenten mensen dan in hun eigen wagen, bijvoorbeeld na een evenement of een etentje. “Door de coronacrisis zijn helaas onze ritten/evenementen allemaal geannuleerd”, zegt Ibrahim Madah, ceo Driverbuddy. “We zijn gestart met het leveren van luxe ontbijtmanden aan particulieren en dit in samenwerking met lokale bakkers.”

Gratis vervoer van ziekenhuispersoneel

Hicham El Fallah rijdt al 18 jaar met de taxi en startte vorig jaar zijn taxibedrijf Taxi Power &

© Taxi Power & Services.

Services, dat vier wagens heeft rondrijden in Antwerpen. Hij gaat zijn diensten nu gratis aanbieden voor het ziekenhuispersoneel dat zich inzet voor Covid-19-patiënten.

Ook voor taxi’s gelden in deze coronatijden specifieke regels. “We mogen maar één klant per keer vervoeren, tenzij het om twee mensen uit hetzelfde gezin gaat. Klanten mogen enkel meerijden op de achterbank. Ik heb ook handschoenen, een mondmasker en ontsmettingsmiddel in mijn taxi liggen. En de deuren en koffer, die doe ik zelf open. Ik respecteer dus zo strikt mogelijk alle hygiëneregels”, zegt Hicham El Fallah aan Gazet van Antwerpen.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.