Nieuws Antwerpen Antwerpse teens eisen hun Primark

Antwerpse teens eisen hun Primark

Antwerpse teens eisen hun Primark

ierenAntwerpen wordt zenuwachtig. Primark blijft mist spuiten over de plannen om op de Meir een winkel te openen. Niemand begrijpt waarom het zo lang moet duren. Luik, Brussel, Hasselt en Gent kregen eerder reeds hun Primark. Op Facebook hebben verscheidene duizenden Antwerpse teens zich gegroepeerd onder de kreet “Wij willen een Primark.”

Primark is een Ierse lowbudget winkel die over nagenoeg heel Europa enthousiaste reacties losmaakt bij een jeugdig publiek.. Je kunt er immers voor hooguit 40 euro een complete outfit kopen. T-shirts voor 2 euro, hippe kleedjes voor vijf euro, jeans voor 10 euro. De klanten halen gemiddeld tot zes stuks uit de flitsende collectie.

Na de succesvolle opening in Gent is het nu uitkijken wanneer Primark ook Antwerpen zal aandoen. Het is nagenoeg zeker dat er een winkel komt op de Meir 21 maar het bedrijf blijft daar geheimzinnig over doen. Geen commentaar, geen informatie.

Het aanbod bij Primark is doorgaans zo goedkoop dat nogal wat moraalfilosofen en cultuurpessimisten hardop vragen stellen bij de ethische aanpak van de Ierse groep. Primark reageert door te stellen dat de t-shirts en de sokken in precies dezelfde productiehuizen in het Verre Oosten aangemaakt worden als waar ook dure ketens en highfashion winkels hun bestellingen plaatsen. Alleen gaat het in de orders van Primark vaak om honderdduizenden stuks tegelijk. De vraag is daarom niet waarom wij zo goedkoop zijn maar wel waarom de anderen zo duur zijn, heet het in Dublin.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.