Nieuws Antwerpen Antwerpse Tuerlinckx Tax Lawyers ziet steeds meer cryptomunters bij klanten

Antwerpse Tuerlinckx Tax Lawyers ziet steeds meer cryptomunters bij klanten

Antwerpse Tuerlinckx Tax Lawyers ziet steeds meer cryptomunters bij klanten

Bij Tuerlinckx Tax Lawyers in Antwerpen ziet men het aantal cliënten dat actief is met cryptocurrencies al enige tijd opmerkelijk stijgen. Bijna steeds met dezelfde vraag: “Hoe zit het nu fiscaal?” Volgens fiscaal advocaat Tuerlinckx leidt de toepassing van de huidige fiscale regels op een modern fenomeen als cryptomunten steevast tot verschillende moeilijkheden. “Veel cliënten zijn er zich niet van bewust dat ze flirten met de anti-witwaswetgeving”, is zijn conclusie. Zijn kantoor stuurde de crypto-cliënten alvast toepasselijke nieuwjaarwensen in de vorm van een cartoon van AaaRGh.

Uit ervaring weet Jan Tuerlinckx dat Belgische banken de neiging hebben geen winsten te aanvaarden, wanneer ze niet zeker zijn of de belastingen correct werden afgedragen. “Dat is een – in mijn ogen pervers – gevolg van de antiwitwaswetgeving”, zegt Tuerlinckx. Hij schreef er dan ook al uitvoerig over in zijn recente boek ‘Wat Wit Was.’ Zijn conclusie is dat België geen aangepast wettelijk kader heeft voor het gebruik van cryptomunten. Nog dit jaar mag ook een boek verwacht worden dat specifiek inzoomt op de bijzondere fiscale problematiek rond het gebruik van cryptomunten. Jan Van Hemelen, advocaat bij Tuerlinckx Tax Lawyers werkt momenteel aan het eerste boek in dit genre uit de sector.

Het kantoor Tuerlinckx Tax Lawyers verwerkte de problematiek ook in een nieuwjaarscartoon die het verstuurde naar zijn cliënten die al een beroep op hen deden voor cryptoadvies. Meteen maken de cliënten kans om de NFT op de AaaRGh-cartoon te winnen. NFT staat voor Non-Fungible Token en is een manier om eigenaarschap te koppelen aan digitale objecten. “Het hoeft geen betoog dat crypto-gebruikers enthousiast reageren op een innoverend initiatief als dit”, merkt men bij het advocatenkantoor.

Crypto-team

Bij Tuerlinckx Tax Lawyers merkt men een gestage instroom van crypto-cliënten. “In het algemeen is er een grote vraag naar omwille van de juridische onduidelijkheid en het belang dat cliënten hechten aan het correct betalen van belastingen”, luidt het. Het aantal cliënten fluctueert wel sterk naargelang de koers van de meest populaire cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum.

Het kantoor stelde dan ook een gespecialiseerd crypto-team samen van advocaten die zich hierin specialiseren. “Als kantoor streven wij er steeds naar om zoveel mogelijk te begrijpen waar onze cliënten mee bezig zijn. Om die reden hebben wij zelf reeds NFT’s gemaakt en verhandeld, zodat ons advies steeds met kennis van zaken kan worden verleend. Aangezien het erg eenvoudig bleek om NFT’s te maken, werd erop ingezet om de buitenwereld te tonen dat we die kennis hebben”, aldus Jan Tuerlinckx.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.