Nieuws Antwerpen Antwerpse TVM Belgium en Altrex zijn fitste bedrijven van Vlaanderen

Antwerpse TVM Belgium en Altrex zijn fitste bedrijven van Vlaanderen

Antwerpse TVM Belgium en Altrex zijn fitste bedrijven van Vlaanderen

ANTWERPEN – Tijdens de 4de editie van de gezondheidschallenge Fitste Bedrijf gingen 15 Vlaamse bedrijven de uitdaging aan, goed voor in totaal 491 medewerkers. Transportverzekeraar TVM Belgium uit Antwerpen mag zich het fitste bedrijf van Vlaanderen noemen en heeft met Frank Van Nueten ook de fitste ceo. Bij de bedrijven met minder dan 15 deelnemende werknemers ging Altrex met de trofee aan de haal.

Altrex is fitste bedrijf in categorie met minder dan 15 deelnemende werknemers.

De winnaars van het Fitste Bedrijf worden bepaald aan de hand van fitheidsmetingen die de vooruitgang in kaart brengen van verschillende fysieke factoren zoals de BMI, het vetpercentage, de sportconditie en de herstelcapaciteit. Daarnaast wordt er ook naar de evolutie van een reeks mentale elementen gekeken waaronder de vitaliteit, depressieve gevoelens en algemeen welzijn. “Na 12 weken levert die gezondheidschallenge een verbetering met liefst 10% op van de sportieve fitheid van je medewerkers”, zegt Wouter Goris, ceo van gezondheids-en motivatiespecialist Ready2improve.

Bij transportverzekeraar TVM Belgium is er zelfs een verbetering van 33,3%, waardoor het Antwerpse bedrijf zich het fitste bedrijf van Vlaanderen mag noemen.

Fitste bedrijf van Vlaanderen

Voor Frank Van Nueten van TVM Belgium is de titel van Fitste Bedrijf de bekroning van een bewust gezondheidsbeleid. “Ik was erg trots om te zien hoe zeer onze medewerkers in de uitdaging opgingen en hoeveel plezier ze eraan beleefden. Rennen of wandelen werd voor heel wat collega’s een vast onderdeel van de pauzemomenten. We hebben ook samen aan sportevents deelgenomen zoals de Antwerp 10 Miles en de Spartacus Run. Het Fitste Bedrijf heeft letterlijk iets in beweging gezet bij TVM. We gaan zeker verder werken om ons fitheidsniveau te behouden.”

Het is dubbel feest bij de Antwerpse transportverzekeraar, want Frank Van Nueten is ook de fitste ceo van Vlaanderen. “Deze trofee is een heel leuke erkenning. Ik vond het belangrijk om het goede voorbeeld te geven. Ik ben zelf aangenaam verrast dat mijn inspanningen zo’n effect hadden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.