Antwerpse Van Mossel Automotive Group realiseert overname in Turnhout

ANTWERPEN – Van Mossel Automotive Group is de nieuwe eigenaar van de Mercedes-Benz vestiging Car Assistance Company (CAC) in Turnhout. De transactie zal eind november afgerond worden. Dit is voor Van Mossel de derde Belgische overname op één jaar tijd.

Mobiliteitsbedrijf Van Mossel Automotive Group, met Belgisch hoofdkantoor in Antwerpen, bezit na 70 jaar ruim 140 vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. Met de nieuwe overname wil de Nederlandse groep haar groei blijven verderzetten op de Belgische markt. Minder dan een jaar geleden werden zowel de Antwerps/Vlaams-Brabantse dealergroep GMAN als de Limburgse Groep Bruyninx reeds overgenomen door Van Mossel.

“Het toevoegen van een premium merk is een belangrijke strategische aanvulling. Waar we in Nederland alleen personenwagens van Mercedes-Benz aanbieden, zullen we in België direct actief zijn met zowel personenwagens als bestelwagens”, vertelt Eric Berkhof, Algemeen Directeur bij Van Mossel Automotive Groep.

De Car Assistance Company was sinds 1976 in handen van de familie Sollie. Michel Sollie en zijn echtgenote Bieke Crols zullen de dagelijkse leiding over het bedrijf blijven behouden. Van Mossel Automotive Group neemt al het personeel dat werkzaam is in CAC integraal over.