Nieuws Antwerpen Antwerpse vastgoedgroep hertekent bedrijfstop

Antwerpse vastgoedgroep hertekent bedrijfstop

Antwerpse vastgoedgroep hertekent bedrijfstop

ANTWERPEN – Vastgoedgroep Quares schakelt een versnelling hoger in het klaarstomen van de groep voor de toekomst. Onder leiding van nieuwe ceo Siham Rahmuni zal de vastgoedgroep meer dan ooit tevoren inzetten op innovatie, digitalisering en duurzaamheid.

Quares kiest uitdrukkelijk voor het innovatieve pad, door onder meer in te zetten op digitalisering en automatisatie. Zo introduceren ze de Quares Energy Monitoring Tool. Daarmee zal ze de energieproductie- en consumptie van panden actief kunnen monitoren en zo tot liefst 30 procent energie besparen. Ook investeert het bedrijf in de groei van hun experten, via de verdere uitbouw van de Quares Academy. Daarin krijgen medewerkers extra opleidingen en innovatietrainingen. Met innovaties als deze wil de vastgoedgroep zich uitdrukkelijk richten op de noden van een veranderende vastgoedmarkt en wil Quares zich sterker als kennisbedrijf in vastgoed profileren.

Nieuw directiecomité

Samen met deze herpositionering in de markt past Quares ook haar managementstructuur aan. Zo komt er een nieuw directiecomité, waarbij 34-jarige Siham Rahmuni, voormalig Finance & HR Director, wordt aangesteld als nieuwe ceo. “De belangrijkste drijfveer voor deze operatie is om de organisatie af te stemmen op de veranderende behoeften en verwachtingen binnen de maatschappij. Er is nood aan innovatie, digitalisatie en verduurzaming van de vastgoedsector”, vertelt Siham.

Om daaraan invulling te geven stelt de Antwerpse vastgoedgroep als eerste binnen de sector een Chief of Innovation aan. Naast Bart De Smedt, die deze rol op zich zal nemen, zal ook Sonny Catelin het directiecomité vervolledigen. Zij zal, als nieuwe Chief Operating Officer, de operationele leiding krijgen over alle business lines van Quares.

Partners Herman Du Bois en Freddy Hoorens zullen zich voortaan focussen op business development en de verdere uitbouw van de fondsen, waaronder Quares Student Housing en Quares Sustainability Initiative.

Anneleen Desmyter, één van de Quares-oprichters, verlaat het bedrijf in de beste verstandhouding en kiest voor een nieuwe uitdaging. Zij wordt ceo van Aldea Vastgoed.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.