Nieuws Antwerpen Antwerpse vastgoedspeler opent kantoor in Luxemburg

Antwerpse vastgoedspeler opent kantoor in Luxemburg

Antwerpse vastgoedspeler opent kantoor in Luxemburg

ANTWERPEN – Nu het aantal beschikbare bouwgronden in België zienderogen slinkt, kijken steeds meer Belgische vastgoedspelers en -investeerders over de grens. Ook Antonissen Development Group breidt zijn activiteiten uit en smijt zich met een kantoor in de hoofdstad van het Groothertogdom Luxemburg op de Luxemburgse markt.

Die markt boomt als nooit tevoren. Zo steeg de prijs per vierkante meter voor een nieuwbouwappartement er het afgelopen jaar tot 6.307 euro, 4% meer dan een jaar eerder. Dat blijkt uit een marktanalyse die Antonissen Development Group heeft gemaakt om zijn eerste stappen op de Luxemburgse markt voor te bereiden.

Het aantal bruikbare bouwgronden in Vlaanderen krimpt zienderogen. Tussen 2010 en 2017 daalde het aantal onbebouwde percelen in Vlaanderen met maar liefst bijna een kwart (24%). Met de bouwshift in het achterhoofd zet die trend zich ook de komende jaren verder.

Sven Potvin, ceo Antonissen Development Group: “Het aantal bouwgronden en sites die in aanmerking komen om herontwikkeld te worden in ons land, wordt steeds kleiner. Tegelijk neemt het aantal vastgoedbedrijven toe. Daardoor ben je als bedrijf verplicht om tegen elkaar op te bieden en meer risico’s te nemen.”

Over de grens

De Antwerpse vastgoedspeler Antonissen Development Group investeerde tot voor kort uitsluitend in België, maar gaat nu een kantoor huren in de hoofdstad van het Groothertogdom Luxemburg. “Vanuit Antwerpen slagen we er vandaag al in om de Vlaamse woningmarkt te bereiken met onder andere ontwikkelingen in Antwerpen, Brussel en Kortrijk. Maar vanuit Luxemburg willen we nu verder uitbreiden naar het buitenland”, zegt Sven Potvin.

“De honger naar nieuwbouw is in Luxemburg nog veel groter dan in België. Maar er is nog maar heel weinig nieuwbouw en daardoor vliegen de nieuwbouwappartementen en woningen er razendsnel de deur uit. De verkoopprijzen per vierkante meter liggen er ook een pak hoger dan in België.”

De Antwerpse groep haalde meteen al een vergunning binnen voor de ontwikkeling van een woonproject van acht appartementen en vier woningen in Useldange in het Luxemburgse kanton Redange.

Antonissen Development Group is sinds haar oprichting in 2009 in snel tempo geëvolueerd van een éénmanszaak naar een onderneming met meer dan 20 medewerkers, met een hoofdkantoor op ‘t Eilandje in Antwerpen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.