Nieuws Antwerpen Antwerpse verzekeraar investeert in Waalse start-up ImmoPass

Antwerpse verzekeraar investeert in Waalse start-up ImmoPass

Antwerpse verzekeraar investeert in Waalse start-up ImmoPass

ANTWERPEN – Baloise Insurance investeert ruim 500.000 euro in ImmoPass, een innovatieve Waalse start-up die een technische controle voor vastgoed ontwikkelde. De Antwerpse verzekeraar breidt hiermee het aanbod aan syndici uit, zodat zij eenvoudig de kosten voor bewoners kunnen inschatten. Baloise Insurance investeerde alleen dit jaar al bijna anderhalf miljoen euro in de sector van syndici.

Baloise Insurance wil om het werk van professionele en niet-professionele syndici eenvoudiger maken. Eerder dit jaar nam de verzekeraar al voor 800.000 euro een participatie in Keypoint. Dat ontwikkelde een digitale assistent voor syndici die alle partijen voor het beheer en onderhoud van een appartementsgebouw samenbrengt en die vlot de juiste vakman zoekt voor herstellingen. De recente participatie in ImmoPass past perfect in dat ecosysteem.

“Door het vele avond- en weekendwerk, de administratie, de technische bijstand en een steeds complexere wetgeving is de job van syndici veelzijdig, maar ook erg complex. Bovendien hebben ze sinds kort ook de verplichting om elk jaar een budgetplan op de algemene vergadering van de vereniging van mede-eigenaars te brengen voor de werken in de gemeenschappelijke delen. Via ImmoPass kunnen we hen via ons distributiemodel van onafhankelijke makelaars naast een verzekering ook die extra services aanbieden”, zegt Noël Pauwels, gedelegeerd bestuurder Baloise Insurance.

Medische check-up voor gebouwen

Een technische vastgoedcontrole of medische check-up voor gebouwen is zo’n extra service die Baloise Insurance syndici wil aanbieden. De Waalse start-up ImmoPass die deze oplossing ontwikkelde is sinds 2019 actief in Wallonië en Brussel en wil nu de Vlaamse markt betreden. De start-up werkt samen met een netwerk van architecten en ingenieurs die de woning op technisch vlak controleren.

“Een aankoop van een woning is een belangrijke en grote financiële stap in ons leven en toch gebeurt er zelden een volledige technische inspectie op het gebouw. Bizar want een auto kopen we ook niet zonder technische inspectie. We merkten dat zo’n volledige doorlichting van een gebouw op de markt ontbrak en ontwikkelden daarom ImmoPass”, zegt Marc Guilmot, ceo en mede-oprichter van ImmoPass.

Baloise Insurance ziet via ImmoPass een manier om aan syndici, maar ook aan property of office managers een service te verlenen die verder gaat dan het verzekeren alleen. In een volgende fase wil Baloise Insurance het aanbod ook verder uitbreiden en via makelaars aanbieden aan particulieren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.