Nieuws Antwerpen Antwerpse We Document Art maakt virtueel bezoek aan expo mogelijk

Antwerpse We Document Art maakt virtueel bezoek aan expo mogelijk

Antwerpse We Document Art maakt virtueel bezoek aan expo mogelijk

ANTWERPEN/TURNHOUT – Op 1 juli is in cultuurhuis de Warande in Turnhout de nieuwe tentoonstelling ‘De Nacht’ geopend. Door een samenwerking met het Kempense GET100 en de Antwerpse onderneming We Document Art is die expo trouwens ook virtueel te bezoeken.

Met de tentoonstelling ‘De Nacht’ heeft het Turnhoutse cultuurhuis de Warande na meer dan drie maanden weer een publieke activiteit. ‘De Nacht’ zou eigenlijk op 29 maart al openen, samen met het kinderkunstenfestival Storm Op Komst. Maar de coronacrisis kwam daartussen. ‘De Nacht’ toont werk van kunstenaars die zich hebben laten inspireren door het leven in de nachtelijke uren. Er zijn schilderijen, foto’s, maquettes en videowerken van gerenommeerde kunstenaars als Fred Bervoets, Léon Spilliaert, Frans Masereel, maar evengoed kunstenaars met Kempense roots, zoals Hans Op De Beeck en Fik Van Gestel.

Voor deze tentoonstelling gelden er nog wel veiligheidsmaatregelen. “Op zich leent een tentoonstelling zich wel goed om te organiseren binnen de huidige maatregelen”, weet Annelies Nagels van de Warande. “Iedereen volgt een duidelijke circulatie en er is een goede verluchting in de zalen.“ Geïnteresseerden zijn verplicht om een (gratis) ticket te reserveren voor een bepaalde dag en tijdstip. Per tijdslot van een uur mogen maximaal twintig mensen binnen. Late beslissers kunnen ter plaatse checken of er nog plaatsen zijn door de QR-code op de affiche te scannen.

We Document Art, een Antwerpse onderneming die in 2010 werd opgericht, zorgt er samen met GET100 uit Turnhout voor dat je ook een virtuele rondleiding kan krijgen door de tentoonstelling.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.