Nieuws Antwerpen Antwerpse Xior bouwt op Campus Drie Eiken nieuwe studentenresidentie

Antwerpse Xior bouwt op Campus Drie Eiken nieuwe studentenresidentie

Antwerpse Xior bouwt op Campus Drie Eiken nieuwe studentenresidentie

ANTWERPEN/WILRIJK  – Xior Student Housing, gespecialiseerd in studentenhuisvesting in België, Nederland, Spanje en Portugal, gaat binnen het XL Fund een nieuwe studentenresidentie ontwikkelen op Campus Drie Eiken in Wilrijk. Universiteit Antwerpen wil met deze nieuwe studentenresidentie die onderdak zal bieden aan 387 studenten, een nieuwe sporthal en een nieuw restaurant van Campus Drie Eiken weer een bruisende, moderne campus maken.

Bij de lancering van het XL Fund, een samenwerking tussen Xior (90%) en LIFE (10%), werden zes nieuwe projecten/studentencomplexen aangekondigd. Het Vlaamse project komt op Campus Drie Eiken van Universiteit Antwerpen, waar weldra een nieuwe sporthal, een nieuw restaurant en nieuwe studentenunits zullen verrijzen die samen met XL Fund, op basis van een erfpacht van 50 jaar, worden gerealiseerd.

De Universiteit Antwerpen investeerde de voorbije jaren reeds fors in Campus Drie Eiken in Wilrijk. Er verrezen onder meer twee nieuwe gebouwen met voornamelijk leslokalen en de onderzoekslaboratoria in bestaande gebouwen werden volledig vernieuwd. Ook de grote aula op de campus steekt binnenkort in een nieuw kleedje.

“Die investeringen waren absoluut nodig”, legt rector Herman Van Goethem uit. “De campus is de thuishaven voor ongeveer 10.000 studenten, onderzoekers en medewerkers. Het aantal ‘bewoners’ nam de voorbije jaren toe. Qua onderwijs- en onderzoeksinfrastructuur staan we er vandaag goed voor, maar een campus heeft meer nodig. Studentenrestaurant Komida kampt met capaciteitsgebrek, voor de sportvakken moeten onze studenten revalidatiewetenschappen zich telkens verplaatsen en de studentenhomes zijn aan vernieuwing toe.”

Het ontbrak Campus Drie Eiken aan een echt centrum, een ‘hart’. In een werkgroep bogen studenten, faculteiten en centrale diensten zich over de vraag welke faciliteiten er op de campus moesten komen. Nadien werd de tender toegekend aan LIFE, die het inbracht in het XL Fund. De verwachte investeringswaarde bedraagt 33.805.000 euro.

Deze gloednieuwe residentie zal onderdak bieden aan 387 studenten, waarbij extra uitbreiding in de toekomst tot de mogelijkheden behoort. Ook zal centraal op de campus een nieuw sporten vrijetijdscentrum gerealiseerd worden en zal het studentenrestaurant Komida gerenoveerd en uitgebreid worden om studenten en personeel een plaats te geven om te eten, vergaderen, te studeren en te sporten.

De vergunning voor het project wordt eind dit jaar ingediend in de hoop de werken in 2021 te kunnen starten. Verwachte oplevering van het totale project is voorzien voor 2022.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.