Nieuws Antwerpen Antwerpse Xior investeert in studentenresidentie in Madrid

Antwerpse Xior investeert in studentenresidentie in Madrid

Antwerpse Xior investeert in studentenresidentie in Madrid

ANTWERPEN – Xior Student Housing, gespecialiseerd in studentenhuisvesting in België, Nederland, Spanje en Portugal, verwerft de studentenresidentie Leonardo da Vinci, gelegen op de campus van UEM (Universidad Europea de Madrid) te Madrid. De totale verwachte investeringswaarde bedraagt zo’n 85,4 miljoen euro.

Universidad Europea (UE) is de tweede grootste private universiteitsgroep van Spanje waarbij de Universidad Europea de Madrid (UEM) de grootste privé-universiteit is binnen deze groep. Van de meer dan 23.500 ingeschreven studenten zijn er 11.500 gelokaliseerd op deze Villaviciosa campus van 250.000 m².

De residentie, bestaande uit 2 aanpalende gebouwen, omvat 400 single kamers en 64 tweepersoonskamers, elk met eigen sanitair en allen met zicht op het park van de campus. In deze transactie wordt ook een bouwgrond op dezelfde campus verworven waarop een studentenresidentie zal ontwikkeld worden met zo’n 200 bedden.

Spaanse ambities

Christian Teunissen, ceo Xior Student Housing: “We zijn erg trots om onze Spaanse ambities, met de verwerving van deze landmark, kracht te kunnen bijzetten en na onze acquisitie in Barcelona nu ook de Madrileense markt te betreden. Een dergelijke opportuniteit om één van de top 5 studentenresidenties in Spanje qua omvang, gelinkt aan één van de meest prestigieuze universiteiten, te kunnen verwerven doet zich niet elke dag voor.”

De transactie bestaat uit de verwerving van 80% van de aandelen van een nieuw opgerichte vastgoedvennootschap waarin zowel de activiteiten, de assets van de bestaande residentie alsook de ontwikkelbare bouwgrond werden ondergebracht. Deze transactie is nog onder voorwaarde van de succesvolle registratie van deze spin-out bij het Spaanse handelsregister, verwacht tegen ten laatste eind oktober 2019. De verkoper behoudt de overige 20%.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.