Nieuws Antwerpen Antwerpse Xior voegt derde stad toe aan Spaanse vastgoedportefeuille

Antwerpse Xior voegt derde stad toe aan Spaanse vastgoedportefeuille

Antwerpse Xior voegt derde stad toe aan Spaanse vastgoedportefeuille

ANTWERPEN – Xior Student Housing verwierf een nieuwe studentenresidentie in Granada, waarmee het bedrijf een derde stad toevoegt aan haar Spaanse portefeuille. Naar verwachting zal de Belgische vastgoedspeler, gespecialiseerd in studentenhuisvesting in België, Nederland, Spanje en Portugal, zo’n 37 miljoen euro investeren in het project.

Met circa 60.000 studenten is Granada de vijfde grootste studentenstad van Spanje. Het is na Madrid en Barcelona de derde Spaanse stad waar Xior Student Housing in investeert.

De zopas verworven residentie is gelegen op campus Cartuja van de Universiteit van Granada en wordt momenteel hertontwikkeld en uitgebreid tot een residentie van 347 units. De effectieve ingebruikname van het complex staat gepland voor het derde kwartaal van dit jaar.

“We zijn trots ook in 2020 onze uitrol op het Iberische schiereiland met volle overtuiging verder te zetten met opnieuw een mooie aanwinst”, vertelt Christian Teunissen, ceo van Xior Student Housing. “Met deze verwerving voegen we niet alleen een nieuwe topstad toe aan onze snel groeiende Spaanse portefeuille, we verwerven bovendien een gloednieuwe residentie gelegen op de beste locatie van de stad, ontwikkeld volgens de recentste inzichten en aangepast aan de noden en wensen van de studenten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.