Nieuws Antwerpen Antwerpse zakenlui willen op Barcelona en Milaan vliegen

Antwerpse zakenlui willen op Barcelona en Milaan vliegen

Antwerpse zakenlui willen op Barcelona en Milaan vliegen

airportMet de komst van nieuwe vliegtuigmaatschappijen zoals Flybe en vanaf april volgend jaar ook JetairFly, onderzocht Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland bij haar leden het huidig en potentieel gebruik van Luchthaven Antwerpen. Er was een uitgesproken sterke vraag naar vluchten op Barcelona en Milaan.

166 leden namen deel aan de bevraging. ‘Vandaag maakt al bijna 41 % van onze leden regelmatig gebruik van deze luchthaven. Wanneer er meer bestemmingen aangeboden zullen worden, zal dat cijfer zeker nog toenemen’, zegt Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van de belangenorganisatie.

88,33 % van de leden die momenteel de luchthaven als vertrek- en aankomstbestemming gebruiken, zegt deze luchthaven te gebruiken voor professionele doeleinden. Voor 87,10 % van de huidige gebruikers mag het aanbod zeker verruimen.

‘We wilden graag weten welke bestemmingen voor onze leden zeker moeten aangevlogen worden – naast de succesvolle lijnen naar Londen – door bestaande of nieuwe luchtvaartmaatschappijen. Milaan en Barcelona staan als zakenbestemming op de eerste plaats met 32,04 % van de stemmen. Ook Berlijn (met 26,21 %) en Rome (24,27 %) zullen zeker populaire bestemmingen zijn bij het zakencliënteel van de luchthaven.’

84,89 % van de respondenten geeft ook aan Luchthaven Antwerpen te willen gebruiken als vertrekplaats voor citytrips. ‘Rome is met 75 % de favoriete bestemming om vanuit Antwerpen te bereiken voor een citytrip, gevolgd door Barcelona (71,55 %), Madrid en Berlijn (55,17 %) en Milaan 53,45 %’, somt Luwel op.

‘We gaan deze resultaten zeker overmaken aan de luchthavenautoriteiten en hopen dat dit potentieel bekeken wordt door de reeds aanwezige en komende luchtvaartmaatschappijen. Als Kamer van Koophandel zijn we al jarenlang een voorvechter in de strijd om de luchthaven van Antwerpen de nodige zuurstof en ruimte te geven om zich optimaal te ontwikkelen. Een goed uitgebouwde luchthaven heeft een aanzuigeffect op nieuwe economische activiteiten en vormt zo een belangrijke stimulans voor de tewerkstelling in heel onze regio,’ besluit Luc Luwel.

bestemming zakenvlucht

Barcelona 32,04%
Milaan 32,04%
Berlijn 26,21%
Rome 24,27%
Madrid 24,27%
München 23,30%
Genève 23,30%
Kopenhagen 20,39%
Zurich 20,39%
Lyon 18,45%
Manchester 18,45%
Stockholm 15,53%
Bordeaux 12,62%
Birmingham 11,65%

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.