Nieuws Antwerpen Antwerpse ZapFloorHQ verovert co-working spaces in Europa

Antwerpse ZapFloorHQ verovert co-working spaces in Europa

Antwerpse ZapFloorHQ verovert co-working spaces in Europa

ANTWERPEN – Co-working plekken schieten als paddenstoelen uit de grond. ZapFloorHQ speelt in op die evolutie met een platform dat niet alleen de volledige administratie overneemt van kantoorgebouwen waar meerdere bedrijven huizen, maar ze ook nog eens omtovert tot echte communities. De Antwerpse start-up van Thomas Celen en Wouter Schoofs heeft nu 1 miljoen euro opgehaald.

Achter de schermen volg je met ZapFloorHQ de administratie van een gedeeld (kantoor)gebouw op. Ondertussen kunnen ook de gebruikers van het gebouw het SaaS-platform gebruiken. Zij reserveren bijvoorbeeld vergaderzalen of communiceren over gebreken in het gebouw met de gebouwbeheerder of met collega’s in de co-working community.

Team uitbreiden en verder internationaliseren

In 2017 ging de eerste Belgische co-working space in zee met ZapFloorHQ, dat deel uitmaakt van de Start it @KBC community. Ondertussen gebruiken co-working spaces, business centers en bedrijven in meer dan acht landen het platform.

ZapFloorHQ rondde zopas een kapitaalronde af van 1 miljoen euro met investeringen van onder andere investeringsfonds LeanSquare (deel van de Noshaq groep) en Stefan Grosjean (founder en ceo van de slimme energiemeter Smappee).

Thomas Celen, co-founder en ceo ZapFloorHQ. “Wij geloven dat het beheer van workspaces meer is dan het beheer van bureaus en kantoren alleen. ZapFloorHQ maakt van het gedeelde kantoor een gestroomlijnd operationeel geheel. Met deze financiering kunnen we ons team uitbreiden en ons platform aanbieden aan meer business centers en coworkingplekken, in Europa én de rest van de wereld.”

Co-founder en cto Wouter Schoofs benadrukt dat ZapFloorHQ nooit zo snel had kunnen groeien zonder de feedback van de klanten. “Ze hebben van meet af aan met ons meegedacht. Zo hebben we het platform kunnen bouwen dat de markt nodig heeft.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.