Nieuws Antwerpen Antwerpse Zoo zet coronastewards in

Antwerpse Zoo zet coronastewards in

Antwerpse Zoo zet coronastewards in

ANTWERPEN – Na de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad kan KMDA, de eigenaar van Zoo Antwerpen en Planckendael, aankondigen dat beide parken opnieuw de deuren zullen openen. Onder strikte veiligheidsvoorwaarden openen ze op 18 mei de eerste twee weken de deuren exclusief voor abonnees en mits reservering vooraf online. Vanaf 1 juni zijn beide parken open voor het grote publiek maar ook na reservatie. Het aantal bezoekers dat tegelijkertijd de parken bezoekt, wordt beperkt.

Zoo Antwerpen brengt als oase midden in de stad en best bewaarde 19de eeuwse dierentuin ter wereld al meer dan 177 jaar mensen dichter bij de dieren en de natuur. De lockdown vanaf 14 maart is een financiële aderlating voor beide parken.

Vooraf online reserveren wordt verplicht. “Dit kan voor abonnees vanaf vrijdag 15 mei op de websites van beide parken. Vanaf maandag 18 mei kan het grote publiek reserveren. Bezoekers kiezen hun moment van aankomst uit vijf tijdssloten. De openingsuren worden hiervoor uitgebreid vanaf 8u tot 19u. De bezoekersstromen worden zo gespreid over de hele dag.”

Naast verplichte reservatie nemen de dierenparken nog andere veiligheidsmaatregelen. “Een mondmasker voor bezoekers ouder dan 12 jaar wordt verplicht in gebouwen, toiletten, bij take-away en overal waar de 1,5 meter-regel niet kan worden toegepast. Verder wordt er veel ontsmet en worden handgels voorzien, is er soms eenrichtingsverkeer, zijn de speelzones niet toegankelijk en is er voorlopig geen animatie zoals voederbabbels.” Coronastewards informeren en zullen toezien op de naleving van die strikte veiligheidsregels.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.