Nieuws Antwerpen AP Hogeschool zoekt 40 extra werkplekplaatsen

AP Hogeschool zoekt 40 extra werkplekplaatsen

AP Hogeschool zoekt 40 extra werkplekplaatsen

ANTWERPEN – AP Hogeschool ontvangt vijf maal zoveel studenten dan verwacht voor de nieuwe graduaatsopleiding Transport & Logistiek, die leidt tot knelpuntberoepen douanedeclarant of dispatcher wegvervoer. Het onverwachte succes zorgt er wel voor dat de Antwerpse hogeschool op zoek moet naar een pak extra werkplekplaatsen voor haar studenten.

AP Hogeschool Antwerpen dacht de nieuwe graduaatsopleiding Transport & Logistiek in het eerste jaar aan te vatten met een 20-tal studenten, maar de teller loopt intussen op tot bijna 100 studenten. Met meer dan 600 openstaande vacatures in de Antwerpse regio is een job in transport en logistiek gegarandeerd. De sector is goed voor 11% van de niet ingevulde vacatures in Antwerpen en het Waasland.

“Werkgevers zijn vooral op zoek naar mensen met specifieke getuigschriften, zoals bijvoorbeeld douanedeclarant”, weet Marina Schwagten, coördinator graduaat Logistiek en Transport AP Hogeschool.

Eén van de studenten in deze gloednieuwe opleiding is Tristan Heeze: “Wij hebben thuis zelf een transportfirma en er is ook daar altijd een groot tekort aan logistieke medewerkers. Zo zoeken we trouwens al een hele tijd een goede transportplanner. Werkzekerheid verzekerd dus na deze opleiding.”

Bedrijven gezocht

Studenten spenderen al vanaf het eerste jaar een groot deel van de tijd op de werkvloer. Studente Joyce Hoeykens: “In de richting Transport & Logistiek is alles mogelijk. Je leert ook meteen in het werkveld en niet enkel via boeken. Dat trok me geweldig aan en houdt me gemotiveerd.”

Het grote succes van de opleiding zorgt ervoor dat AP Hogeschool nu dringend op zoek moet naar extra bedrijven voor dat werkplekleren. Grote namen zoals Katoennatie, Euroports en Corneel Geerts sprongen al op de kar, maar er zijn nog een 40-tal plekken nodig, klinkt het bij AP Hogeschool.

“Bedrijven die studenten werkplekleren aanbieden kunnen hun openstaande vacatures vaak invullen met de studenten eens ze afgestudeerd zijn. Bovendien krijgen bedrijven zo ook de kans om de nieuwe opleiding mee uit te bouwen in functie van de noden van de sector”, aldus Marina Schwagten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.