Nieuws Antwerpen APEC organiseert maritieme cursussen in Brazilië

APEC organiseert maritieme cursussen in Brazilië

APEC organiseert maritieme cursussen in Brazilië

rioAPEC, het vormingscentrum van de Vlaamse havens gaat opleidingsprogramma’s aanbieden in een aantal Braziliaanse havens. Met dit initiatief komt APEC tegemoet aan de vraag van de Braziliaanse maritieme sector naar specifieke havenopleidingen zoals APEC die al vele jaren in Antwerpen organiseert voor zijn internationaal cliënteel.

De opleidingen kaderen in de planning van de uitvoering bij de nieuwe Braziliaanse havenwetgeving mar spelen ook in op een toegenomen vraag naar gerichte opleidingen in de havensector. In dit opzicht wordt in november reeds een pilootprogramma georganiseerd in samenwerking met de havenautoriteiten van Rio de Janeiro en het Braziliaanse ministerie van havens. In 2014 zullen dan zes reeksen opleidingen georganiseerd worden in Brazilië. Naast de opleidingen voor management werd ook benadrukt dat in een tweede fase het aspect opleiding vooxr havenarbeiders biezondere aandacht zal meekrijgen.

Paul Verkoyen, de ceo van APEC wees bij de ondertekening van het contract op het feit dat Antwerpen en de andere Vlaamse havens al geruime tijd hun kennis en hun expertise ter beschikking stellen van de wereldwijde havengemeenschap. APEC en het Flanders Port Training Center kunnen in dit opzicht bogen op de input van zowat 400 experten en bedrijven uit de publieke en de private havensector.

Het engagement van APEC werd ondertekend door de Antwerpse havenschepen Marc Van Peel, de voorzitter van APEC en de Braziliaanse minister van havens, José Leonidas Christino.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.