Nieuws Antwerpen Antverpia vecht samen met Sanaspray tegen verstopte Antwerpse riolen

Antverpia vecht samen met Sanaspray tegen verstopte Antwerpse riolen

Antverpia vecht samen met Sanaspray tegen verstopte Antwerpse riolen

De apothekersketen Antverpia en start-up Sanaspray slaan de handen in elkaar om Antwerpen hygiënischer en duurzamer te maken. Ze willen aandacht vragen voor de vele verstoppingen die vochtige doekjes veroorzaken in de waterzuiveringsstations. Als alternatief brengen ze een toiletpapier spray met probiotica op de markt. De Sanaspray bevochtigt het toiletpapier en na gebruik kan het via het toilet doorgespoeld worden.

Waterzuiveringsbedrijven vragen elk jaar opnieuw aandacht voor het probleem van verstoppingen in de riolen in de Belgische steden en gemeenten. Toiletpapier is het enige gebruiksartikel dat geschikt is om door de wc te spoelen. Alle andere droge en vochtige doekjes horen niet thuis in het riool, maar toch komen deze er nog te vaak in terecht en dat levert problemen op voor het functioneren van de riolering. Antverpia en Sanaspray geven mee dat hun nieuwe toiletpapier spray na gebruik mag doorgespoeld worden en dus vochtige doekjes kunnen vervangen.

Ook voor de persoonlijke hygiëne is het een beter alternatief dan vochtige doekjes. Sanaspray bevat een hoge concentratie probiotica. De probiotica zijn goede bacteriën en verminderen het risico op infecties. “Doordat Sanaspray actief hoge aantallen goede bacteriën toevoegt en de groei van reeds aanwezige goede huidbacteriën stimuleert, wordt een zeer stabiele en gezonde microflora gevormd en behouden”, vertelt managing director Jorn Van Rompaye. “Voor de algemene toilethygiëne maar ook de meer specifieke vrouwelijke hygiëne zorgt Sanaspray voor een optimaal fris gevoel na elk toiletbezoek.”

Sanaspray schenkt een deel van de winst aan de vzw Stop Darmkanker. De ondernemers willen hiermee een complementair doel steunen dat preventie van darmkanker stimuleert en testen aanmoedigt. “We zijn blij dat de starters ons opnemen in hun verantwoord ondernemerschap, maar we geloven ook in hun product” aldus Luc Colemont van Stop Darmkanker. Het product is momenteel enkel verkrijgbaar bij apothekersketen Antverpia en de webshop Pharmamarket.be. Op termijn wil het aanwezig zijn bij alle apothekers in België.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.