Nieuws Antwerpen Applaus voor Smet Jet Chemical Cleaning in Zuid-Afrika

Applaus voor Smet Jet Chemical Cleaning in Zuid-Afrika

Applaus voor Smet Jet Chemical Cleaning in Zuid-Afrika

Philip-SmetZe zijn deze morgen net geland uit Zuid-Afrika. Een hele ploeg van Smet Jet Chemical Cleaning heeft in de buurt van Johannesburg een chemie-installatie van Sasol gereinigd. Omdat het werk ruim binnen de vooropgezette termijn afgehandeld werd heeft Sasol de traditionele shutdown met liefst 14 dagen kunnen verminderen. Dat betekent meteen ook meer omzet en rentabiliteit voor de klant.

Smet Jet Chemical Cleaning is met zijn vestigingen in Antwerpen en Oevel sterk gespecialiseerd in de reiniging van hightech chemie-installaties. Het gaat dan om de reiniging van oa. enorme warmte wisselaars, bundels en pijpen die vaak opgeblokt zitten met uitgeharde kunststoffen. Daartoe worden spuitkoppen ingezet die de kunststof onder super hoge druk fijn snijden met water. Het komt erop aan de klus perfect uit te voeren terwijl de veiligheid anderzijds voor 100%gegarandeerd moet blijven.

Speciaal in functie van de opdracht in Zuid-Afrika heeft Smet Jet zijn geautomatiseerd cleaning equipment overgebracht naar het Afrikaanse land. Inspectiecamera’s hebben de werken zorgvuldig opgevolgd. Alle onzuiverheden werden voor 100% weggewerkt. “Terwijl wij bij de betekening van het contract vooropgezet hadden dat wij de shutdown met 14 dagen konden reduceren hebben we de werken nog eens 20 uur sneller kunnen afwerken dan gepland”, zegt zaakvoerder Philip Smet. “Wij kregen daar tijdens de contractorvergadering een spontaan applaus voor. Onze mensen uit Antwerpen en Oevel hebben samen met hun collega’s van de zustermaatschappij Technical Cleaning Company uit Saudi Arabië een waar huzarenstukje afgeleverd. Onze klant was er sterk van onder de indruk.”

Een en ander heeft ertoe geleid dat er alllicht vervolgopdrachten op lange termijn voor Smet Jet uit de bus kunnen komen. “Wij hebben in Zuid-Afrika besprekingen gevoerd om ook normale reinigingsopdrachten bij Sasol te laten uitvoeren door onze mensen,” zegt Philip Smet. “Het contract zou dus uitgebreid worden.” Sasol is de tweede belangrijkste industriële groep van Zuid-Afrika.

Philip Smet is er biezonder trots op dat het Zuidafrikaanse contract uitgevoerd werd binnen een termijn die de bestaande vaste klanten van de firma in Antwerpen en Oevel niet gestoord heeft. Hun activiteiten konden gewoon verder gezet worden.

De groep Smet Jet tekent als familiebedrijf voor een globale omzet van zowat 30 miljoen euro. Smet Jet Chemical Cleaning neemt daarvan 1 miljoen euro voor zijn rekening. Waarbij het contract in Zuid-Afrika op 250.000 euro mag ingeschat worden.

De groep heeft vestigingen Oevel, Antwerpen, Oostende, Sint-Gillis-W aas, Flémalle en Courcelles. Het bedrijf is ook verankerd in Frankrijk en Nederland.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer