Nieuws Antwerpen Apple op zoek naar Antwerpse winkel

Apple op zoek naar Antwerpse winkel

Apple op zoek naar Antwerpse winkel

posttjeDe fans van Apple leven in spanning. Het staat als een paal boven water dat het Amerikaanse computerbedrijf een winkel wil openen in Antwerpen. Apple plaatste onlangs een discrete personeelsadvertentie. Gegokt wordt op een vestiging op de Groenplaats: het oude Postgebouw.

Na Brussel in september jl. zal Apple ongetwijfeld ook een winkel openen in Antwerpen. Geruchten over Brussel werden ook wekenlang hardnekkig ontkend. Ondertussen was het bedrijf echter al druk bezig met de voorbereidingen voor de opening.

Het gaat in Antwerpen kennelijk dezelfde weg op. De geruchten zijn hardnekkig – Apple ontkent.

Bij die vaststelling dat bpost onlangs zijn oude Postgebouw aan de Groenplaats te koop stelde was de conclusie snel gemaakt: een ideale kans voor Apple. Het gebouw vond inmiddels een koper doch bpost houdt de boot af.  Het bedrijf wil niet zeggen wie de koper is. Voorlopig zou er immers enkel nog maar een verkoopscompromis gesloten zijn. De eigenlijke verkoop moet nog betekend worden, heet het.

Apple werkt overigens vaak via tussenpersonen. Het lijkt dus best mogelijk dat de nieuwe eigenaars van het Postgebouw in opdracht van Apple werken.

Ondertussen lijkt het monumentale Postgebouw met zijn hoge plafonds effectief perfect geschikt voor Apple. Overigens schrikt het computerbedrijf er niet voor terug om zich in cultuurhistorisch beschermde gebouwen te vestigen. Apple moet het immers niet hebben van schreeuwerige publiciteit of neonreclames.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.