Nieuws Antwerpen April is opnieuw recordmaand voor Antwerpse haven

April is opnieuw recordmaand voor Antwerpse haven

April is opnieuw recordmaand voor Antwerpse haven

ANTWERPEN – Nooit eerder werden er in een maand zoveel containers behandeld in de haven van Antwerpen dan in april 2019. Het Havenbedrijf Antwerpen noteerde een recordoverslag van 1,053 miljoen TEU containers, waarmee voor de tweede keer de maandelijkse kaap van 1 miljoen TEU werd gerond.

In het eerste kwartaal van 2019 steeg de containertrafiek in de Antwerpse haven met 0,6% ten opzichte van de eerste drie maanden van 2018. Na vier maanden is de groei intussen aardig opgelopen tot 3,3%. April was daarmee de allerbeste maand ooit wat containers betreft, gepaard met een breed gedragen groei bij de containerterminals. Volgens het Havenbedrijf Antwerpen zal op het eerste zicht ook mei deze trend evenaren.

Vraag naar extra containercapaciteit

De maand april bevestigt opnieuw dat de haven in recordtempo afstevent op haar maximale containercapaciteit. Het havenbestuur vraagt de Vlaamse regering uit economische urgentie: neem de beslissing over extra containercapaciteit.

Jacques Vandermeiren, ceo Havenbedrijf Antwerpen: “Het nieuwe maandrecord bevestigt nogmaals onze prognoses dat de haven binnen afzienbare tijd met een capaciteitstekort te maken krijgt en dat de vraag naar extra capaciteit steeds dringender wordt. Daarom is een strakke timing echt noodzakelijk en essentieel om onze internationale leiderspositie en rol als motor voor de Belgische economie te blijven waarmaken.”

De duurzame groei garandeert de directe en indirecte tewerkstelling. Recente cijfers van de Nationale Bank bevestigen de rol van de haven als krachtigste economische motor van België. De haven van Antwerpen levert 20,7 miljard euro toegevoegde waarde en creëert daarmee jobs voor meer dan 144.000 werknemers. Eén op de zestien Belgen werkt in of voor de haven van Antwerpen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.