Nieuws Antwerpen AQ bouwt nieuwe magazijnen en burelen

AQ bouwt nieuwe magazijnen en burelen

AQ bouwt nieuwe magazijnen en burelen

aqAQ bouwt nieuwe magazijnen en burelen in de haven van Antwerpen. AQ is een bedrijf dat gespecialiseerd is het behandelen van chemische producten. Alain Devroye lanceerde zijn start-up in 2005 en werkt onderhand met 12 personeelsleden.

Antwerpen is na het Amerikaanse Houston het tweede belangrijkste chemieconglomeraat ter wereld. De aanwezigheid van zoveel chemische bedrijven trekt ook toeleveringsondernemingen aan. Zo AQ dat een nichemarkt onderkende in chemische dienstverlening. “Wij zijn actief in drie branches”, zegt Bruno Grimbers. “Wij verhuren materiaal voor de behandeling of het transport van chemische producten. Ship equipment en slangen bv. Daarnaast zijn we ook gespecialiseerd in het filteren van aangeleverde chemieproducten. Chemieproducten die over verre afstanden vervoerd werden kunnen gecontamineerd zijn of gedegradeerd. Wij zuiveren die producten weer aan. Wij zijn tenslotte nog met onze mobiele installaties actief in het ontgassen van schepen en tanks.”

De verhuur van materiaal legt al vele jaren een bodem onder de activiteiten van AQ. Dit is nu eenmaal de core business van de firma. In het filteren van producten en het ontgassen van installaties zit dan wel een opmerkelijke groeidynamiek. In die mate dat AQ vandaag tekent voor een omzet van zowat 3 miljoen euro.

“Wij breiden verder uit,” zegt Bruno Grimbers nog. “Wij bouwen in dit opzicht nieuwe magazijnen en burelen maar we hadden in het recente verleden ook wel een verwoestende brand te verwerken. Dit neemt niet weg dat de markt onmiskenbaar groeit. We werven daarom graag ook enkele bijkomende mensen aan.”

Bruno Grimbers heeft zich van zijn kant enkele tijd geleden ingekocht in het kapitaal van de firma. AQ wordt vandaag dus aangestuurd door het duo Alain Devroye – Bruno Grimbers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.