Nieuws Antwerpen Aquafin bouwt nieuwe duurzame campus in Aartselaar

Aquafin bouwt nieuwe duurzame campus in Aartselaar

Aquafin bouwt nieuwe duurzame campus in Aartselaar

Aquafin bouwt een circulair nieuw hoofdkantoor aan de Dijkstraat in Aartselaar. Dat wordt duurzaam, groen en krijgt deuren die ook voor de buitenwereld opengaan. “Dit moet een aangename ontmoetingsplek worden voor partners en externen, ook na de werkuren”, klinkt het.

Aquafin staat in voor de uitbouw en het beheer van infrastructuur voor waterzuivering in Vlaanderen. Het heeft ruim driehonderd waterzuiveringsinstallaties, zesduizend kilometer leidingen en zowat tweeduizend pompstations en bezinkingsbekkens in beheer. De hoofdzetel van het bedrijf is reeds 30 jaar gevestigd aan de Dijkstraat in Aartselaar.

Voor een nieuw hoofdkantoor werden diverse denkpistes naast elkaar gelegd, maar uiteindelijk blijft het toch gewoon Aartselaar. Projectleider Tina Van Grimberge: “Omdat we op veel plekken in Vlaanderen moeten zijn hebben veel van onze werknemers een auto als werkinstrument. Een ruime parking was dus toch nodig.”

Het is wel gedaan met de traditionele kantooromgeving die enkel toegankelijk is voor het eigen personeel en op slot gaat na de werkuren. “We willen als bedrijf met ons nieuwe hoofdkantoor een voorbeeld stellen”, zegt Van Grimberge. “Het gaat om een moderne ontmoetingsplek voor onze medewerkers voor wie telewerken centraal staat. Het kan ook een aangename ontmoetingsplek worden voor partners en externen, ook na de werkuren.”

Circulair en duurzaam gebouw

Het wordt een duurzaam gebouw dat volgens de principes van circulair bouwen wordt opgetrokken met aandacht voor ecologie en biodiversiteit. Het oude gebouw wordt gestript en opnieuw aangekleed. Veel materialen worden opnieuw gebruikt. “Uiteraard horen daar zonnepanelen bij. Maar we willen absoluut werken met riothermie waarbij we warmte uit het rioolwater recupereren. Het is een techniek die we ook elders willen uitvoeren.”

Na een wedstrijd via de Vlaamse Bouwmeester werd het ontwerp van Campus Aquafin gegund aan architectenbureau ‘B-architecten’.  Het project aan de Dijkstraat wordt door bouwbedrijf Van Roey nog voor de zomer van 2022 afgerond.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.