Nieuws Antwerpen Aquafin haalt 125 miljoen op voor nieuwe projecten

Aquafin haalt 125 miljoen op voor nieuwe projecten

Aquafin haalt 125 miljoen op voor nieuwe projecten

AARTSELAAR – Aquafin, dat in Vlaanderen verantwoordelijk is voor de financiering, uitbouw en exploitatie van de bovengemeentelijke infrastructuur voor rioolwaterzuivering, gaf een eerste groene obligatie uit onder zijn nieuwe Green Finance Framework. Het bedrijf haalde hiermee 125 miljoen op bij institutionele beleggers die willen investeren in duurzame en maatschappelijk relevante projecten.

Alle projecten waarvoor Aquafin financiering zoekt, dragen bij tot het verbeteren van de waterkwaliteit en een slim waterbeheer op het Vlaamse publieke domein. Dat investeringen in duurzame projecten in de lift zitten, stelde het bedrijf al vast toen het in 2015 een eerste groene obligatie uitgaf. Met Green Finance Framework wil Aquafin nieuwe potentiële investeerders aantrekken door hen gestructureerde informatie aan te bieden over de ecologische impact van de projecten waarvoor het financiering zoekt. Het bedrijf engageert zich ook om jaarlijks over die impact te rapporteren.

Ondertussen bracht Aquafin een eerste obligatie onder het Green Finance Framework op de financiële markt, begeleid door ABN AMRO. De uitgifte wekte de interesse van heel wat voor Aquafin nieuwe investeerders. In totaal werd er 125 miljoen euro opgehaald voor nieuwe projecten.

“Onze uitgifte loopt over tien jaar, heeft een uitgesproken groen karakter en is genoteerd op Euronext Growth”, zegt directeur Finance Johan Maes. “Aquafin kan zijn investeerders al jaren een zeer sterke rating (Aa2, stable outlook – Moody’s) voorleggen. Dat, en het ‘green label’ van deze obligatie, heeft veel meerwaardezoekers onder de investeerders overtuigd om voor het eerst in onze projecten te investeren.”

In de toekomst wil Aquafin nog meer schulden uitgeven onder het Green Finance Framework, zoals groene bancaire leningen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.