Nieuws Antwerpen Arcadis verhuist naar duurzame site

Arcadis verhuist naar duurzame site

Arcadis verhuist naar duurzame site

BERCHEM – Op 23 oktober neemt ontwerp- en adviesbureau Arcadis zijn intrek in een nieuw kantoor in gebouw Post X, naast het station in Berchem. Met de verhuis wil Arcadis zijn CO2-uitstoot verminderen en het welbehagen van zijn 200 medewerkers verhogen.

Arcadis is een Nederlands bedrijf met 27.000 werknemers wereldwijd en een jaarlijkse omzet van 3,4 miljard euro. De organisatie focust zich op natuurlijke en gebouwde omgeving en biedt zijn klanten ontwerp-, consultancy-, engineering-, project- en managementdiensten.

De Post X-site is duurzaam in de breedste zin van het woord. De gebouwen hebben een BREEAM-certificaat en zijn uitermate energiezuinig. Gelegen naast het station van Berchem is de site bovendien perfect te bereiken met het openbaar vervoer. Er zijn voldoende parkeerplaatsen voor elektrische wagens en fietsen en er zijn faciliteiten zoals douches, kleedruimtes, een cafetaria en een fitness.

Arcadis wil van Post X een gezonde werkplek maken. Zo besteden ze extra aandacht aan de opstelling van de kantoren en is er een luchtfiltratiesysteem aanwezig in het gebouw. Met een gezonde mix van open ruimtes, planten en overlegruimtes zorgt het bedrijf voor het welbehagen van de werknemers.

“Enkele jaren geleden introduceerden we open-up voor onze werknemers. Zo kiezen onze mensen dagelijks zelf hun werkplek naargelang hun agenda van de dag, of dat nu op kantoor, thuis of bij de klant is. Onze kantoren hebben dan ook geen vaste plaatsen meer voor iedere medewerker”, vertelt Wim Waterschoot, HR-directeur bij Arcadis.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.