Nieuws Antwerpen Ardovlam bestaat 30 jaar en wordt Alertis

Ardovlam bestaat 30 jaar en wordt Alertis

Ardovlam bestaat 30 jaar en wordt Alertis

WILRIJK  – Alertis, zo luidt de nieuwe naam van Ardovlam, de Belgische marktleider in brandbeveiliging en detectiesystemen. Het bedrijf met naast de hoofdzetel in Roeselare ook vestigingen in Wilrijk en Lummen bestaat 30 jaar en wil met de naamsverandering zijn brede scala aan activiteiten meer in de kijker stellen. Het breidt zijn diensten ook uit met het nieuwe communicatieplatform Safespace, dat internet-of-things technologie gebruikt om brandcentrales en detectiepunten vanop afstand te monitoren en aan te sturen.

Sinds 1990 leverde het beveiligingsbedrijf Alertis al meer dan 18.000 installaties in de zorgsector, industrie, utiliteitsbouw en beschermd erfgoed. Het staat vandaag ook in voor de werking van meer dan 1.000 veiligheidsinstallaties per jaar.

Van bij de start van het bedrijf lag de focus op het ontwerpen, in dienst stellen en onderhouden van brandmeldinstallaties. Door de jaren heen kwamen daar steeds nieuwe aspecten bij en stegen ook de verwachtingen van de klant. Daarom wil het bedrijf nu met een nieuwe naam zijn brede scala aan activiteiten meer in de kijker stellen en breidt het zijn diensten ook uit met het nieuwe communicatieplatform Safespace dat IoT (Internet of Things)-technologie gebruikt.

De IoT-technologie kan op eenvoudige wijze brandcentrales en detectiepunten vanop afstand te monitoren en aan te sturen. “Dankzij onze sensoren en algoritmes kunnen we de activiteit van de brandcentrale en de detectoren analyseren, zodat afwijkingen reeds in een vroeg stadium gedetecteerd kunnen worden. Op deze manier kunnen we bij een probleem sneller ingrijpen of een onderhoud vroeger uitvoeren dan gepland, om foutmeldingen te voorkomen”, zegt Guy Slagmulder, ceo van Alertis.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.