Nieuws Antwerpen Argenta bij Europese toppers in bankwereld

Argenta bij Europese toppers in bankwereld

Argenta bij Europese toppers in bankwereld

argentaArgenta is vandaag de meest betrouwbare bank van het land. Dat blijkt uit de stresstests van de Europese Centrale Bank bij de 130 grootste centrale banken. Met een kernkapitaal ratio van 14,7 eindigt Argenta als eerste Belgische bank zelfs op de 8ste plaats in de Europese rangschikking.

In de uitlopers van de recente financiële crisis heeft Europa de banken onderworpen aan een reeks stresstest. Daarbij werd nagegaan in hoeverre de banken de gevolgen van een nieuwe financiële krach konden opvangen. Centraal daarbij stond de vraag of ze wel voldoende financiële buffers hadden om een bijkomende crisis aan te kunnen.

De kerkapitaal ratio geeft daarbij aan welke de verhouding is tussen het kapitaal van een bank en de activa, de zogenaamde solvabiteitsratio. Europa had daarbij een cijfer van minimum 5,5% vooropgezet. Verscheidene toonaangevende Europese banken hebben dit minimum overigens niet gehaald.

De Antwerpse bank Argenta haalde in dit opzicht een cijfer van liefst 14,7%. Dit betekent dus dat er per 100 euro aan ingebrachte gelden 14,7 euro aan eigen kapitaal staat. Argenta presteert daarbij uitstekend en dus zelfs veel beter dan zegmaar KBC, Belfius, AXA Bank Europe of Dexia.

“Het resultaat van deze beoordeling geeft het duidelijke signaal aan onze cliënten dat Argenta Spaarbank financieel gezond en solide is”, zei ceo John Heller in een commentaar tot De Standaard. “Tegelijk is het een bevestiging dat de strategische koers die we varen de juiste is.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.