Nieuws Antwerpen Argenta bij tien veiligste banken van Europa

Argenta bij tien veiligste banken van Europa

Argenta bij tien veiligste banken van Europa

hellerDe Antwerpse Bank- en Verzekeringsgroep Argenta behoort mee tot de 10 veiligste financiële instellingen van Europa. De groep met het groene appeltje realiseerde in 2014 een winst van liefst 250 miljoen euro of 59% meer dan het jaar ervoor. Het balanstotaal van de groep steeg met 6,3% tot 37,6 miljard euro. Op basis van de door de Europese Centrale Bank (ECB) opgelegde ratio’s is Argenta in België overigens “de beste leerling van de klas.”

Argenta is altijd een buitenbeentje geweest in het Belgische financiële leven. De kleine KMO van de Antwerpse familie Van Rompuy is in dit opzicht uitgegroeid tot een belangrijke retail bank- en verzekeraar. Ook verleden jaar heeft de groep een “mooie groei gerealiseerd in vrijwel al zijn activiteiten, de efficiëncy en de veiligheid verder verbeterd en de tewerkstelling binnen de instelling verder laten aangroeien.”

“De performantie van Argenta in 2014 was op vele vlakken uitstekend. Dat is ook extern erkend door de ECB en door de klanten van Bankshopper.be die Argenta voor de vierde keer op rij verkozen tot de beste bank van het jaar,” aldus ceo John Heller.

Argenta draait op de inzet van meer dan 500 kantoren en hun zelfstandige kantoorhouders. Het gaat dan om 2.416 werknemers op de hoofdzetels in Antwerpen en in Breda en in de kantoren. 21 nieuwe kantoorhouders zijn gestart. Ondertussen zijn de bank- en verzekeringsactiviteiten in Luxemburg wel stopgezet.

Argenta telt 1,6 miljoen klanten in België en Nederland. Dit zijn er 34.000 meer dan het jaar ervoor.
De groep heeft 38 miljard euro aan gelden onder beheer.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.