Nieuws Antwerpen Argenta gaat hoofdzetel aan de Belgiëlei grondig renoveren

Argenta gaat hoofdzetel aan de Belgiëlei grondig renoveren

Argenta gaat hoofdzetel aan de Belgiëlei grondig renoveren

Bank- en verzekeringsgroep Argenta gaat haar hoofdzetel aan de Belgiëlei in Antwerpen grondig renoveren en uitbreiden.

De bankgroep laat weten dat het gaat om een investering van 110 miljoen euro. De verbouwing is vanavond symbolisch opgestart met een eerste spadesteek door o.m. burgemeester Bart De Wever.

Het nieuwe project omvat meerdere gebouwen tussen de Belgiëlei, de Lamorinièrestraat en de Van Diepenbeekstraat. Tegen 2021 moeten daar 1.400 medewerkers een onderkomen vinden.

Momenteel zit het personeel van Argenta verspreid over verschillende sites. “De afgelopen jaren zijn we enorm gegroeid, waardoor ook het aantal personeelsleden enorm is toegenomen. Tegelijkertijd werken we nu nog volgens de oude manier, terwijl werkplekdelen nu normaal is”, zegt de CEO van Argenta, Marc Lauwers.

Nieuwe campus moet ‘dorpsgevoel’ uitstralen

De meest opvallende wijziging is wellicht een nieuwe voorgevel voor het historische gebouw aan de Belgiëlei. Die gevel wordt ook uitgebreid naar twee intussen afgebroken huizen naast de hoofdzetel. De hele campus is een ontwerp van Architecten E. Lenders & Partners. Het geheel moet aanvoelen als een dorp, met veel buitenplekken.

De investering ter waarde van 110 miljoen euro gebeurt door de holding Investar van de familie Van Rompuy, de eigenaars van Argenta.

Argenta vierde in 2016 zijn 60ste verjaardag. De kleine financieringsmaatschappij die in 1956 werd opgericht door Karel Van Rompuy, groeide uit tot de op vier na grootste bank verzekeraar van België met meer dan 1,6 miljoen particuliere klanten. Het overgrote deel van het kapitaal is nog altijd in handen van de familie.

Kunstwerken op de nieuwe campussite

Om het feestelijk karakter van het gebeuren te onderstrepen werd een stukje van de site omgetoverd tot een kleine kunsttentoonstelling in samenwerking met Piazza dell’Arte. In de kunstateliers van deze organisatie kunnen jongeren hun creatieve talenten uitwerken. De getoonde kunstwerken zijn gemaakt door leerlingen van het stedelijk lyceum Quellin. Hierna een fotoimpressie (c) foto’s Piazza dell’Arte.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.