Nieuws Antwerpen Argenta maakt ondanks forse investeringen winst van 174,4 miljoen

Argenta maakt ondanks forse investeringen winst van 174,4 miljoen

Argenta maakt ondanks forse investeringen winst van 174,4 miljoen

ANTWERPEN – Argenta Bank- en Verzekeringsgroep, met hoofdkantoor in Antwerpen, behaalde in 2018 ondanks de aanhoudende lage rente en belangrijke investeringen een bevredigend resultaat.

De productie van woonkredieten voor Belgische en Nederlandse gezinnen steeg tot bijna 5 miljard euro. Ook de aangetrokken gelden via zicht- en spaarrekeningen namen verder toe. De nettowinst op groepsniveau daalde van 193,4 miljoen euro naar 174,4 miljoen euro. Argenta investeerde fors in IT-infrastructuur, digitalisering en adviesverlening waardoor zowel de investeringen als de operationele kosten stegen.

Marc Lauwers, ceo: “Het vertrouwen van de klanten in Argenta en de klantentevredenheid blijven sterk. Argenta heeft wel nog belangrijke investeringen voor de boeg voor de verdere digitalisering en vereisten op het vlak van regelgeving. Met het solide resultaat van de groep kan hier verder op worden ingezet.”

Het nettoresultaat van Argenta Spaarbank bedroeg 130,0 miljoen euro en lag hiermee iets lager dan in 2017. Argenta Assuranties realiseerde een nettoresultaat van 52,5 miljoen euro na een uitzonderlijk sterk resultaat van 72,6 miljoen euro in 2017.

Voorzitter geeft fakkel door

Op de algemene vergadering in april zal Jan Cerfontaine zijn mandaat als voorzitter van de raad van bestuur neerleggen. Hij was in 2008 Karel Van Rompuy opgevolgd. Marc van Heel zal de voorzittershamer overnemen.

Jan Cerfontaine: “Argenta is niet het Gallische dorpje dat met een omheining van houten palen het Romeinse Rijk (met zijn fintech, cloud, ecosystemen, chatbots en robo-advice) wil buitenhouden. Maar Argenta blijft in dat Romeinse Rijk wel een geheel eigen en herkenbare plaats claimen, gebaseerd op zijn eigen cultuur en ondernemingswaarden en met een klare blik op wat er voor de klant echt toe doet.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.