Nieuws Antwerpen Argenta viert 60 jaar

Argenta viert 60 jaar

Argenta viert 60 jaar

argentaartengaDe bank Argenta bestaat dit jaar 60 jaar. Met de opening van een nieuw kantoor op het Eilandje toont de Antwerpse bank in dit opzicht haar expansieve leefbaarheid aan. Terwijl de meeste financiële instellingen kantoren sluiten breidt Argenta zijn netwerk onverminderd uit.

In 1956 zette de Antwerpse familie Van Rompuy een eigen retail- en verzekeringsinstelling op. Wat toen klein begon is vandaag uitgegroeid tot een gerespecteerde financiële onderneming. In de schaduw van grote concurrenten als de ASLK, de Generale Bank en de Bank Brussel Lambert slaagde Argenta erin om een heel eigen nichemarkt uit te bouwen.

Ook vandaag is Argenta als familiebank nog altijd sterk verankerd in de familiale aandeelhouders Van Rompuy. Samen met 65.000 coöperanten bouwen ze hun financiële instelling uit binnen een stevig uitgetekende langetermijnstrategie. Argenta telt vandaag overigens liefst 1,65 miljoen klanten en beheert 40,2 miljard euro aan spaargelden.

Overigens mogen de financiële resultaten over het boekjaar 2015 best gezien worden: de winst op groepsniveau bedroeg 226 miljoen euro.

Argenta telt vandaag meer dan 500 kantoren en 2490 medewerkers op de hoofdzetels in Antwerpen, Luxemburg en Breda en in de zelfstandige kantoren.

Ook 2016 wordt ongetwijfeld weer een sterk jaar voor Argenta. De feestelijkheden naar aanleiding van het 60-jarig bestaan gaan alvast niet onopgemerkt voorbij. Het bedrijf heeft enkele tijd terug een enthousiaste imagocampagne opgestart. In het station van Antwerpen-Centraal en van de belangrijkste steden kregen de reizigers een groene appel overhandigd. Ze konden bovendien deel nemen aan een wedstrijd om een reis naar The Big Apple te winnen.

Eind verleden maand werd in de Mechelse Nekkerhal een groots familiefeest georganiseerd. Er waren liefst 3400 mensen uitgenodigd.

Volgende week dinsdag wordt een nieuw kantoor geopend op het Eilandje. Daarmee bouwt Argenta zijn marktpositie verder uit. De nieuwe vestiging wordt gerund door Kathleen Van hunsel en Gunter Goossens.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.