Nieuws Antwerpen Aries blijft geloven in klasseermappen

Aries blijft geloven in klasseermappen

Aries blijft geloven in klasseermappen

ariesjeAriës blijft een moeizame overlevingsstrijd vechten. De groothandel in kantoorbenodigheden uit Aartselaar heeft het in de computertijd zeker niet makkelijk. Klasseringsmappen lijken vandaag niet onmiddellijk een hot product. Zelfs al zijn de klasseersystemen uiterst geperfectioneerd.

Met een omzet van 862.000 euro voor het afgesloten boekjaar 2014 haalt Ariës vandaag nog hooguit de helft van de cijfers die pakweg tien jaar geleden gerealiseerd werden. Interne strubbelingen zijn daar allicht niet vreemd aan maar de weg naar boven lijkt toch heel moeilijk.

Als gevolg van een en ander zakten de financiële resultaten in het rood. De jaarrekening die onlangs gedeponeerd werd bij de Nationale Bank geeft aan dat het bedrijfsresultaat voor 243.000 euro in het rood zat. Het verlies liep daardoor op tot 267.000 euro.

De familie Pissierssens zet er in elk geval alles op om de firma overeind te houden.

Ariës houdt het er ondertussen bij dat papieren documenten met efficiënte systemen organisatie en structuur kunnen mee krijgen. Het gaat er vooral om dat bedrijven 50% of meer plaats besparen met gespecialiseerde opbergsystemen. Wie dossiers plaatst in mappen van Ariës bergt meer rijen binnen dezelfde hoogte. Tegelijkertijd passen de mappen zich altijd aan aan de reële inhoud zodat u geen “lucht” opbergt in de kasten. De uiteindelijke plaatsbesparing blijkt minstens 35% te bedragen maar dikwijls ook 65% of meer. Op die manier vinden de werknemers de dossiers tot 3x sneller terug.

Dankzij kleurcoderingen kunnen dossiers veel sneller gelokaliseerd worden en wordt onnodig tijdverlies met zoeken naar dossiers verloren. Bovendien wordt het onmogelijk een dossier verkeerd terug te plaatsen. Ook dat betekent in ieder kantoor een grote tijdswinst.

Overigens heeft Aries ook een eigen digitaal systeem uitgewerkt dat als Addos documentbeheer uitvoert met behulp van scanning en databases.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.