Nieuws Antwerpen Ariës blijft geloven in toekomst papieren documenten

Ariës blijft geloven in toekomst papieren documenten

Ariës blijft geloven in toekomst papieren documenten

file cabinet 3dZowat alles wordt vandaag gedigitaliseerd. De firma Ariës uit Aartselaar onderkent die trends op de markt maar blijft ondertussen voluit opbergsystemen voor papieren documenten verkopen. Mappen met kleurcoderingen. “Het papier is zeker niet weg. Heel veel bedrijven en particulieren werken nog met papieren documenten. Zelfs IBM liet ons bij een recente verhuis 50.000 papieren documenten systematiseren in onze opbergmappen”, zegt gedelegeerd bestuurder Jan Pissierssens.

Het gaat hem om het goed beheer van informatie. Op de juiste manier. Vandaag wordt informatie steeds meer gestockeerd op digitale dragers. Dat is juist. Maar voor bepaalde administratieve opdrachten is papier nog altijd de betere oplossing, poneert Jan Pissierssens. “Het gaat soms veel sneller om een papieren document bij de hand te nemen. Papier is bovendien ook veel overzichtelijker. Wij hebben in dit opzicht meer dan 8000 klanten. Sommigen verdwijnen effectief uit ons klantenbesdtand. Maar anderen komen er dan weer bij.”

Ariës verhandelt in dit opzicht ook de systematiek bij gekleurde opbergmappen. Leert de klanten hoe ze efficiënt kunnen omgaan met de papieren documenten. De geïnteresseerde klanten wordt bovendien aangetoond dat een goed werkend opbergsysteem meer dan 50% aan plaatsbesparing kan genereren.

Het familiebedrijf Ariës tekende verleden jaar voor een omzet van 1 miljoen euro. De resultaten waren negatief doch dat had veel meer te maken met interne strubbelingen bij het bedrijf. Bovendien zijn de economische ontwikkelingen effectief niet erg positief. “Ondertussen hebben wij onze problemen opgekuist en kunnen we dit jaar een nieuwe start nemen”, zegt Jan Pissierssens. “We hebben van de voorbije problemen gebruik gemaakt om onze efficiëncy op te voeren en een leane firma te worden. Wij zijn vandaag wel een magere vis maar dan wel een gezonde vis.” Het bedrijf stelt 10 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer