Nieuws Antwerpen Arkite waakt over productieprocessen

Arkite waakt over productieprocessen

Arkite waakt over productieprocessen

Arkite-1Hoe kun je fouten vermijden tijdens het productieproces? Die vraag hield Ives De Saeger, stichter van Arkite, enkele jaren bezig toen Arkite nog een consultancy was. Hij werkte een prototype uit van een Human Interface Mate die productiemedewerkers in real time wijst op fouten en vergetelheden.

De consultancy werd omgevormd tot een productgedreven organisatie en van de bestaande bvba werd overgeschakeld naar een NV, met maatschappelijke zetel in Hemiksem. Bij de omvorming van het bedrijf investeerden de aandeelhouders samen een miljoen euro.
Johan Smeyers, die een ruime ervaring bij grote Amerikaanse bedrijven had opgedaan, werd co-CEO en ontfermde zich over de marketing. Softwareontwikkelaars en productdesigners kwamen aan boord. Omdat heel wat medewerkers woonachtig zijn in Limburg nam Arkite zijn intrek in C-Mine Crib Genk van waaruit de operationele activiteiten plaats vinden.

Voor de Human Interface Mate liet Arkite zich inspireren door gaming technologie, meer bepaald Microsofts Xbox. Een 3D-sensor volgt nauwkeurig begin en eindpositie en slaagt alarm als er een fout gebeurt of iets wordt vergeten. Doelstelling is maximum één fout op 1000.
De eerste release van HIM werd twee jaar geleden geïntroduceerd. Dank zij feedback van de eerste gebruikers zoals Reynaers Aluminium, Rogers Corporation en Tower Automative konden de ontwikkelaars het product verder verfijnen. Nog geen twee maanden geleden werd het gepatenteerd product HIM dan officieel gelanceerd.

“We verkopen ons product tegen een vaste prijs, met daarbij ook een licentiekost voor software-updates en support”, laat Johan Smeyers optekenen in een recent interview met Datanews.
Arkite kijkt ook over de grenzen heen, naar nichemarkten waar een foutloze productie onontbeerlijk is zoals farma, geneeskunde en de automobielindustrie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.