Nieuws Antwerpen Artez Bouw renoveert molen Brasschaat

Artez Bouw renoveert molen Brasschaat

Artez Bouw renoveert molen Brasschaat

molenArteZ Bouw is gestart met de renovatiewerken van de Katerheidemolen in Brasschaat. Het oude metselwerk was aangetast en het Hoogstraatse bouwbedrijf plaatst er een houten leienbekleding in red cedar tegen. Die gaat na verloop van enkele jaren grijs verkleuren. Verder moet ook het buitenschrijnwerk worden vervangen. De werkzaamheden gingen eind oktober van start en de aannemer heeft tot eind februari de tijd om de klus te klaren maar verwacht vroeger klaar te zijn, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het gebouw krijgt nadien opnieuw een horecafunctie. De gemeente Brasschaat is opdrachtgever en de werf staat onder de leiding van Mertens Architecten uit Stabroek.

“Voor ons is dit een leuk project”, zegt zaakvoerder Paul Van Gils, die intussen al een team van vijf mensen aanstuurt. “We richten ons naar speciale projecten die wat meer voldoening geven. Onlangs hebben we onder meer het voormalige gemeentehuis in Beerse, Het Tempelhof, gedaan, de renovatie en uitbreiding van het klooster in Meersel-Dreef, de renovatie van De Brakke Grond, het Vlaams huis in Amsterdam, renovatie van het zwembadcomplex in Kapellen, enz. Momenteel zijn we ook aan het werk voor de Sint-Franciscusschool in Schorvoort-Turnhout, Douanecentrum in Turnhout, Klein Seminarie in Hoogstraten, Bouwmaatschappij de Noorderkempen in Rijkevorsel, Fedasil in Arendonk,…”

ArteZ Bouw werkt zowel voor particulieren als overheden. “We zijn een jong en zeer ambitieus bouwbedrijf”, benadrukt de zaakvoerder. “Door onze lage kostenstructuur kunnen we concurreren tegen de grote aannemers. We zijn in die zin innovatief dat we geen of weinig eigen personeel op de werven hebben. Voor de uitvoering doen we een beroep op een vast team van onderaannemers. Zelf leggen we ons toe op het coördineren en de projectleiding.” Om tegemoet te komen aan het stijgend aantal opdrachten is het bedrijf dringend op zoek naar minstens twee extra projectleiders.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.