Nieuws Antwerpen Arthrex rijdt zijn mobiele skills lab voor

Arthrex rijdt zijn mobiele skills lab voor

Arthrex rijdt zijn mobiele skills lab voor

arthrexDe meeste klinieken van het land worden dezer dagen bezocht door het mobiele skills lab van Arthrex. De grote vrachtwagen met daarin een speciale oefenruimte voor chirurgen en operatie-assistenten is uniek in zijn soort en krijgt steevast veel belangstelling mee van artsen en verpleegkundigen die er hun orthopedische technieken en expertise verder kunnen in verfijnen.

Het mobiele lab zal op 25 april e.k. overigens ook op de Groenplaats in Antwerpen staan naar aanleiding van het congres voor orthopedie in de Hilton.

In de elf meter lange truck zijn verschillende werkstations ingericht. Tijdens de simulaties wordt de werkelijkheid zo goed mogelijk nagebootst om kijkoperaties levensecht uit te voeren. “Op die manier kunnen de orthopedisten de bestaande technieken vervolmaken maar ook nieuwe technieken of nieuwe instrumenten gewoon worden”, zegt zaakvoerder Luc Peeters van Arthrex in België.

Arthrex is een Amerikaanse groep die sterk gespecialiseerd is in orthopedie en in dit opzicht een heel breed instrumentarium aanbiedt. Het gaat dan vooral om ingrepen in heupen en knieën. Arthrex biedt prothesen aan en implantaten. “Als Belgische vestiging zijn we dan ook voor 95% toegespitst op orthopedie”, zegt Luc Peeters. “Wij zijn ook actief in algemene chirurgie. Ons moederbedrijf in het Amerikaanse Naples staat internationaal hoog aangeschreven op basis van zijn productinnovatie en zijn medische research. Wij hebben in de afgelopen jaren liefst 7500 innovatieve producten op de markt gezet.”

Vandaag is het niet altijd makkelijk om chirurgen te bereiken. Vandaar de idee om zélf naar de klinieken toe te gaan en de geïnteresseerden ter plaatse kennis te laten maken innovatieve ontwikkelingen en instrumenten

Bij Arthrex in Kontich werken zo’n 20 man.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.