Nieuws Antwerpen AS Adventure overweegt beursgang

AS Adventure overweegt beursgang

AS Adventure overweegt beursgang

as adventureDe outdoorketen AS Adventure staat nog altijd te koop. Omdat  de eigenaar tot nog toe geen aanvaardbaar prijsaanbod binnenkreeg zouden de aandelen allicht op de beurs kunnen geplaatst worden. De Antwerpse keten is al geruime tijd in handen van het Nederlandse  investeringsfonds Lion Capital. De oprichter van het bedrijf, Emiel Lathouwers en het management hebben nog altijd een minderheidsparticipatie in handen.

AS Adventure blijft sterk doorgroeien. De belangstelling voor outdoor activiteiten als camping, trekking en reizen is ongemeen groot. Het bedrijfje van Emiel Lathouwers is in al die jaren uitgegroeid tot een indrukwekkende groep die vandaag een omzet van liefst 360 miljoen euro realiseert. AS Adventure is in Nederland aanwezig onder de merknaam Bever en in Groot-Britannië als Cotswold Outdoor.

De groep werd enkele jaren geleden overgenomen door het investeringsfonds Lion Capital. Dat kocht 85% van de aandelen op. Het fonds wilde enkele tijd terug een exit realiseren doch heeft na al die tijd kennelijk geen aanvaardbaar bod gekregen.

Een beursgang lijkt vandaag een te overwegen alternatief. Volgens de beurskrant De Tijd zouden enkele adviseurs benaderd zijn die voorstellen moeten uitwerken om de operatie mogelijk te maken.  De beursintroductie zou 100 miljoen euro moeten opbrengen. Of de operatie daadwerkelijk doorgaat is nog niet zeker. Het zou best kunnen dat “het beursproject als lokaas moet dienen om potentiële kopers opnieuw aan tafel te krijgen”, schrijft De Tijd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.