Nieuws Antwerpen ASAP neemt Ritmo HR Partner over

ASAP neemt Ritmo HR Partner over

ASAP neemt Ritmo HR Partner over

asapDe uitzendgroep ASAP neemt Ritmo over. De eigenaars van de ASAP HR Group en Ritmo bereikten hierover een akkoord. De overname kadert in de groeistrategie van ASAP. Met de 20 nieuwe kantoren verankert de HR-groep haar marktaandeel in Antwerpen en klimt ze naar een top-3 positie in de provincie. Via Ritmo krijgt ASAP ook meer grip op nichemarkten zoals haven en maritiem, technics, contact centers en artiesten. Door de integratie stijgt de omzet dit jaar bij de ASAP HR Group naar 220 miljoen euro en het personeelsbestand naar 420 personen.

De voorbije jaren kende ASAP een aanzienlijke groei. Zo nam het Limburgse familiebedrijf sinds 2007 All Right Interim, Techno-Assist, GIL Interim en de Belgische Tènce Interim-kantoren over en groeide het in de HR-sector uit tot een Belgische top-10 speler. Wanneer de mededingingscommissie het licht op groen zet voor deze nieuwe overname, zet ASAP een volgende belangrijke stap in haar uitbreiding. ASAP klimt hierdoor van de 9e naar de 6e plaats in de sector. De overname werd begeleid door de zakenbank NIBC, die ASAP heeft bijgestaan met de transactie.

“Het is geen toeval dat we voor onze verdere groei toenadering zochten tot Ritmo,” zegt Ruben Peumans, CEO van de ASAP HR Group. “We krijgen nu meer slagkracht in regio Antwerpen én halen extra expertise in huis voor niches zoals haven & maritiem, technics, contact centers & artiesten. Knowhow en services die ons huidige HR-dienstenaanbod mooi aanvullen. Ook de Ritmo-bedrijfscultuur sluit mooi aan bij ons. Zij zijn ook een familiebedrijf met vlakke structuur en korte communicatielijnen en hechten veel belang aan positieve waarden en jobtevredenheid. Dat zal de wederzijdse integratie alleen maar vlotter doen verlopen.”

Ritmo heeft vandaag 20 kantoren, 6 inhouses en meer dan 50 miljoen euro omzet in uitzendarbeid en dienstencheques. Opgaan in een grotere groep is voor het bedrijf een keuze voor de toekomst. Bea Van Valkenburg – gedelegeerd bestuurder Ritmo: “Door op te gaan in de ASAP HR Group kunnen we onze sterktes toekomstgericht uitbouwen. Dat is ook goed nieuws voor onze klanten, uitzendkrachten en medewerkers. Via ASAP krijgen ze nu toegang tot een veel breder palet aan HR-diensten, aangevuld met onze ruime ervaring in onze nichemarkten. Ook het persoonlijke contact verdwijnt niet. Het familiale gevoel en de hoge graad van service die ze bij ons gewend zijn, vinden ze ook bij ASAP terug.”

De verdere uitrol van het integratieplan gaat van start, eens de mededingingscommissie haar goedkeuring voor de overname heeft gegeven. Zowel Ritmo als ASAP benadrukken dat de continuïteit in dienstverlening naar klanten voorop staat en gegarandeerd wordt. Alle communicatie blijft via de vertrouwde contactpersoon van ASAP of Ritmo verlopen.

ASAP is uitgegroeid tot een toonaangevende HR Group met 60 vestigingen in België. Werving en selectie, loonadministratie, outplacement, sociaaljuridisch advies, poetshulp via dienstencheques, integratie van HR-software… ASAP is al jarenlang zoveel meer dan alleen uitzendwerk. Door te redeneren vanuit HR-behoeften, bouwde ASAP een integrale HR-benadering uit die ze in een sluitend model goten: PIOS®.

PIOS® staat voor People, Integration, Outsourcing en Strategy. Vier begrippen die goed samenvatten wat talentgerichte bedrijven nodig hebben. Talentvolle mensen om tijdelijk of vast hun team te versterken. Maar ook systemen die hun HR-processen versnellen, een partner die snel HR-expertise en gespecialiseerde diensten kan aanleveren én … een HR-strategie die uw hele organisatie op korte en lange termijn sterker maakt.

ASAP focust zich op talent, de uitbouw van lange termijn relaties en de continue groei van hun HR-kennis. Met enthousiasme, natuurlijk. Of waar dacht u dat de slogan ‘Enjoy your Job’ vandaan kwam?

Sinds de oprichting in 1987 is Ritmo uitgegroeid tot één van de grootste onafhankelijke Vlaamse HR-organisaties op de as Antwerpen-Brussel. Als sterk groeiende KMO bestaat de toegevoegde waarde voornamelijk uit een sterk doorgedreven service op maat via onze gespecialiseerde niches en diensten: industry, technics, cleaning, haven & logistics, office, maritime, contact center & customer service en inhouse services

Als bedrijf hecht Ritmo veel belang aan de mens. Het belang van kandidaten, klanten en consultants staat steeds centraal in het dagelijkse werk. Ritmo hanteert hiervoor 5 basiswaarden waarop de organisatie is gebouwd: resultaat, initiatief, team, mens en ondernemen.

Ritmo stelt in 20 vestigingen 65-tal enthousiaste HR-professionals te werk. Met dagelijks meer dan 700 actieve klanten en 1.100 uitzendkrachten is Ritmo meer dan een betrouwbare en kwalitatieve HR-partner

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.